Heistse PVDA-afdeling zet honderdste lid in de bloemen tijdens nieuwjaarsreceptie

PVDA Heist zet zijn honderdste lid in de bloemen tijdens de nieuwjaarsreceptie in Zonderschot.© rr

Heist-op-den-Berg -

PVDA Heist-op-den-Berg organiseerde zaterdag een nieuwjaarsreceptie in de Chirozaal in Zonderschot. Lokaal voorzitter Senne Heremans en Vlaams parlementslid en dokter voor Geneeskunde voor het Volk Lise Vandecasteele namen het woord. Heists dichter Dirk Ceulemans zorgde voor een cultureel intermezzo in teken van de Poëzieweek.

Kristof Van Rompaey

Zo’n honderd leden en sympathisanten van PVDA Heist zakten af naar de receptie in Zonderschot. “We zitten in de lift”, zegt voorzitter Senne Heremans. “Op onze nieuwjaarsreceptie konden we ons honderdste Heistse lid in de bloemetjes zetten. Die groei zorgt ervoor dat we dit jaar een tweede basisgroep kunnen opstarten. Lisa De Preter gaat die leiden. Als oud-hoofdanimator van Speelplein Heist is ze de ideale keuze voor deze uitdaging. We zetten volop in op de jeugd en merken dat we jongeren een authentiek alternatief kunnen bieden op het Heistse besparingsbeleid. Ook ons honderdste lid is een 19-jarige studente.”

Voor de honderdtal aanwezige leden en sympathisanten waren er hapjes en drankjes.© rr

De linkse partij wil dit jaar strijden voor het behoud van de Heistse jeugdhuizen. “Enkele maanden geleden besliste de gemeente om het nieuwbouwproject voor jeugdclub De Biekorf te schrappen. Ook de toekomst van jeugdhuis Vibro staat op de helling”, luidt het. “Het is crisis, maar niet voor iedereen. De zitpenningen van de gemeenteraadsleden liggen nog steeds op het maximum. Tijd om keuzes te maken in het belang van de Heistse jongeren. Ook het dossier rond het speelbos in het centrum van Heist blijven we nauwgezet opvolgen.” (kvro)

Heists dichter Dirk Ceulemans zorgde voor een cultureel intermezzo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt