Voetbal Challenger Pro League SK Deinze - Club NXT: 2-1

SK Deinze blijft in de race voor de top zes, maar dreigt volgend seizoen te moeten verhuizen: “Het kan Moeskroen, Kortrijk, Roeselare of Waregem worden”

Mamadou Koné scoorde de winnende treffer tegen Club NXT.© Marc Van Hecke

Deinze -

SK Deinze blijft in strijd voor een plaats in de promotieplay-offs. De Tigers wonnen met 2-1 van Club NXT, dat via een doelpunt van Cisse Sandra op voorsprong klom. Twee minuten later werd blauw-zwart door de uitsluiting van Shion Homma tot tien herleid. Deinze zette in de tweede helft met een numerieke meerderheid de scheve situatie volledig recht. Gaëtan Hendrickx scoorde vanop de stip en Mamadou Koné lukte de winnende treffer.

Johan Polet

“Dit was een zeer belangrijke zege tegen een sterke ploeg”, beseft coach Marc Grosjean. “Club NXT is het beste beloftenteam in onze reeks. Het is fantastisch dat wij op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie nog in aanmerking voor de top zes komen. Vergeet niet dat wij van de laatste plaats komen en een fraaie comeback hebben ingezet. We moeten nu ook de uitwedstrijd bij FCV Dender en de thuismatch tegen RSCA Futures winnen”, besluit Grosjean.

Deadline

Er was ook slecht nieuws in de Dakota Arena te horen. De deadline voor het toekennen van een licentie voor profvoetbal valt op 15 februari, maar Deinze lijkt die deadline niet te zullen halen. De Tigers lijken voor hun thuiswedstrijden in het seizoen 2023-2024 te zullen moeten uitwijken naar Moeskroen, Kortrijk, Roeselare of Waregem. CEO Serge Beerens betreurt de situatie, maar blijft strijdvaardig. “We kregen geen positief advies voor onze tijdelijke tribune”, zegt Beerens. “De zaak werd op vraag van de klager uitgesteld, waardoor wij dringend op zoek moeten naar een oplossing. Het gebruik van de tijdelijke tribune is geen optie. Wij zouden een dwangsom van 10.000 euro per dag moeten betalen met een plafond van 500.000 euro. Dit is niet per wedstrijd zoals eerder in bepaalde media werd gemeld, maar vanaf de eerste dag dat wij die tribune in gebruik nemen. We dienen hierbij ook de huurprijs voor de tribune plus de extra werken aan het stadion in rekening te nemen. Dit betekent dat we volgend seizoen een extra kost van ongeveer 1 miljoen euro zouden hebben. Het is niet de bedoeling dat de tijdelijke tribune in de nieuwbouw wordt geïntegreerd, waardoor we deze financiële kost niet willen maken.”

Promotie binnen drie jaar

“We hadden vorige week een vergadering met het stadsbestuur van Deinze en voorzitter Denijs Van De Weghe om van beide partijen de nodige steun te krijgen. Zij willen de lokale verankering van Deinze niet te grabbel gooien, maar in de gegeven omstandigheden moeten we sterk rekening houden met een verhuis. De bereidheid in de regio om ons te helpen is groot. Ik denk onder meer aan Kortrijk, waar het wachten is op groen licht van burgemeester Vincent Van Quickenborne. Het stadion in Harelbeke is geen optie omdat er hieraan te veel aanpassingen moeten gebeuren. Deze problematiek doet niets af van onze ambitie. Onze investeringsgroep ACA Football Partners wil binnen de drie jaar naar 1A promoveren. Een licentie voor 1A is ons doel”, aldus de CEO.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus