FOTO. Prins Amaretto regeert dit jaar over Carnaval in Ledeberg

© Jan Vens

LEDEBERG -

De carnavlisten van Ledeberg hebben zaterdag hun Prins Carnaval 2023 verkozen: Johnny Vermaesen, beter bekend als ‘Amaretto’. Yanis Debussere mag als Kinderprins de scepter zwaaien over Ledeberg

Zaterdagavond kon de feestzaal van het dienstencentrum in Ledeberg het bordje volzet uithangen. Het organisatiecomité van Karnaval Ledeberg had er zijn Prins Carnaval verkiezing.

Ledeberg houdt overigens al jaren vol dat Carnaval met een K moet worden geschreven. Omdat carnavalisten steeds wat tegendraads moeten zijn, klinkt het daar als één van de aangehaalde redenen.

Twee kandidaten gooiden zich in de strijd voor de titel van prins of prinses C/Karnaval. Natascha van Overbeke alias Taschke van L.K.V buit’nlupers nam het op tegen Johnny Vermaesen alias Amaretto van L.K.V de Plakvliege.

Met diverse proeven, kennisvragen en een eigen showact moest de jury en het publiek worden overtuigd. Ook het publiek want iedereen in de zaal mocht na afloop ook zijn stem uitbrengen. En wie met de meeste stemmen van jury en publiek ging lopen won natuurlijk. Na de telling bleek Amaretto het te halen van Taschke en krijgt Ledeberg dus een jaar lang een Prins.

© Jan Vens

Zaterdag werd ook een Kinderprins verkozen. Die eer ging naar de twaalfjarige Yanis Debussere. Yanis was dan wel de enige kandidaat voor de titel, hij moest zich wel nog bewijzen dat hij hem waard was en moest dezelfde proeven afleggen samen de twee volwassen kandidaten en eigen showact brengen. Bekoren deed hij zowiezo want publiek en jury bekroonden hem met een score van 88 procent.

© jan vens

Kleine domper op de feestvreugde was dat iets na middernacht er iemand niks beter op vond om het brandalarm te laten afgaan net op het moment dat het publiek zijn stem aan het uitbrengen was. Na tussenkomst van de brandweer en een korte evacuatie van het gebouw kon alles weer hervat worden.

Prinsverkiezing in Ledeberg ontruimd.© Het Nieuwsblad

Het incident laat wel een kater na voor de organisatie, die zich aan een stevige rekening mag verwachten in een tijd waar iets organiseren al moeilijk gaat. Maar de show must go on, zeker bij carnaval. Volgende afspraak in Ledeberg is het lange carnavalsweekend van 3 tot 6 maart.

Op 3 maart is een openingsshow gepland in het dienstencentrum van Ledeberg en op zaterdag 4 maart de stoet. Om 15 uur trekt ze door de straten van Ledeberg. Op zondagavond 5 maart is er dan traditioneel de popverbranding.

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

© jan vens

 

Video

Meest gelezen uit de buurt