Schepencollege vraagt nog wat geduld voor presentatie aangepast plan Bergplein

De drukbijgewoonde infovergadering midden december, waarop de middenstanders veel weerstand tegen de plannen toonden.© kma

Malle -

Op de jongste gemeenteraad polste raadslid Paul Van Ham (OostWest) naar de stand van zaken van de heraanleg van het Bergplein. Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) vroeg nog wat geduld. “We zijn ermee bezig, binnenkort gaan we opnieuw in overleg met de ondernemers.”

Kristin Matthyssen

Op de infovergadering van 12 december vorig jaar waren er ongeveer 120 aanwezigen, van wie de meerderheid betreurde dat er voor de heraanleg van het Bergplein zo veel parkeerplaatsen moeten sneuvelen. Tijdens de jongste gemeenteraad werd de samenwerkingsovereenkomst met Pidpa al goedgekeurd voor de rioleringswerken bij de heraanleg van het Bergplein. OostWest vond dat, gezien de gevoeligheid van het dossier, een verkeerd signaal. “We zouden hier beter nog even mee wachten. Het leeft enorm in Westmalle, iedereen heeft de affiches bij de handelaars al zien hangen”, zei Paul Van Ham.

“Op die affiches staat foute informatie. Het is jammer dat ze zo verspreid zijn”, antwoordde de burgemeester, die deze materie al wel met de middenstandsvoorzitter had besproken. “Wij zijn nu bezig met de bezorgdheden van de inwoners en zullen opnieuw in overleg gaan. Maar geef ons nog even tijd.”

Kris Mintjens (OostWest) vond het spijtig dat de plannen ontworpen werden door een technisch studiebureau. “Het is eigenlijk geen studiebureau dat het in zich heeft om echt een mooi ontwerp af te leveren.” Volgens de burgemeester is het inderdaad een technisch studiebureau, maar wel een dat specifiek in pleinen is gespecialiseerd.

De samenwerkingsovereenkomst met Pidpa werd meerderheid tegen minderheid goedgekeurd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt