BrasCoBand-dirigent Roeland Daems krijgt verrassingsact als dank

Dirigent Roeland Daems (midden) tijdens zijn “viering”.© Walter Potters

Brasschaat -

De leden van de BrasCoBand wilden hun dirigent Roeland Daems verrassen met een compositie geschreven door de oud-drummer van de band. Ze bedankten Daems hiermee voor zijn tomeloze inzet. Het feestje met verrassingsact vond plaats tijdens het Nieuwjaarsconcert in een volle zaal LUX in Kapellen.

Na het optreden van het opleidingsorkest Agilibene onder leiding van Marc Van Royen was het dan de beurt aan de BrasCoBand. Halfweg dit concert kreeg dirigent Roeland Daems een verrassingsact voorgeschoteld.

“Onze oud-drummer Stijn Janssens componeerde speciaal voor Roeland een muziekstuk. Het kreeg de naam Durendal naar het magische, onbreekbare zwaard van ridder Roeland uit het middeleeuwse Roelandslied. Tijdens twee geheime repetities hebben we het stuk ingeoefend onder de begeleiding van gelegenheidsdirigente Yvonne Peters”, zegt Evi Van Overveld van de BrasCoBand.

“Roeland komt al tien jaar van Bierbeek naar Brasschaat. Hij heeft een absoluut gehoor en vangt alles op. Maar onze dirigent is meer dan de orkestleider. Als gediplomeerde kok zorgt hij tijdens de repetitieweekends steevast voor overheerijke pasta. We zijn hem dan ook zeer dankbaar voor alles wat hij doet voor de BrasCoBand.”

Roeland Daems studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven. Hij behaalde de eerste prijs notenleer en harmonie. Daarna pakte hij ook nog een meestergraad piano, kamermuziek en orkestdirectie. Hij begeleidde tal van zangers, orkesten en solisten. Behalve directeur van de BrasCoBand is hij ook pianoleraar. De BrasCoBand is verbonden aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Brasschaat-Kapellen. Het is een harmonieorkest en bestaat dus enkel uit blazers en slagwerk. Het is een smeltkroes van volleerde amateurmuzikanten en beginnende en ervaren leerling-muzikanten. De band is voortdurend op zoek naar nieuwe muzikanten. Zo is de kopersectie en het slagwerk nog onderbezet. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus