’t Is weekend in Lo: Franse liefdesliedjes, miniatuurtractoren, politiek klinken of gewoon vogeltjes spotten?

Toch Franse liefdesliedjes? De Cultuursmakers verwachten u!© sd

Lochristi -

Grijze zaterdag en een nog grijzere zondag? Geen nood, het is weekend en dan kan u alle richtingen uit. De tips staan hier voor u opgelijst, en kiezen is verliezen.

“Ma Plus belle histoire d’amour, c’est vous”: het kan tellen als titel van een voorstelling van Cultuursmakers. “We gaan stunten”, liet de voorzitter ons zaterdagmorgen nog weten. Sarah D’hondt zingt Barbara in Uyttenhove, vanavond om 20 uur. De Gentse nachtegaal fluit in onze buurt, het is voor iets vogeltelweekend.

Wachtebeke is ook Lochristi, daar moet u stilaan aan wennen. Maar morgen zijn we ook een beetje Merelbeke. Ingewikkeld? Niet als u OTL genegen bent, want zij organiseren zondag de Landbouwminiatuurbeurs in de Gemeentehalllen. Waarom, dat las u hier al veel eerder. Boys and their toys, vanaf 10 uur zondagmorgen. “Benieuwd wie van Lochristi een aperitiefje komt drinken in Merelbeke”, vertelde Raf Janssens ons eerder. Wij nemen de uitdaging aan.

U wil zich al voorbereiden op de lokale verkiezingen van 2024? Dan kan u morgen gaan toosten bij CD&V Lochristi-Wachtebeke, vanaf 10.30 uur in de Sint-Hubertuskring in Zaffelare. “Noem het een kick off van onze partij en werking, die vanaf nu één bestuur voor beide gemeenten heeft”, aldus raadslid Steven Schoonjans. Vorige week was het er nog aan premier De Croo om uw sympathie te krijgen, morgen komt hij niet.

Nog een andere mening? N-VA Lochristi en Wachtebeke slaan morgen de handen al in elkaar voor hun nieuwjaarsreceptie om 15 uur in Feestzaal ’t Kringenhof in de Kerkstraat in Wachtebeke. Wij weten het nu nog niet zijn, morgen wel. Vlaams minister Matthias Diependaele - verantwoordelijk voor de Vlaamse centen - is er om 15.15 uur.

Geen muziek, geen tractoren en ook geen politiek gepalaver. Gewoon thuis in de tuin turen en vogeltjes turven. Een half uurtje volstaat en het resultaat kan u hier kwijt. Natuurpunt zal u dankbaar zijn voor al dat gevogel in het grote vogeltelweekend.

 ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus