Gouden medaille voor 50 jaar carnaval is gevonden: “We waren al weken aan het zoeken”

Bart Haest toont de begeerde medaille van 50 jaar carnaval in Vosselaar in aanwezigheid van zijn vrouw Nancy Van Hove, zoon Tobbe Haest en diens vriendin Bo Cuypers.© Toeten of Blazen Vosselaar

Vosselaar -

Carnavalisten uit Vosselaar en omgeving: stop met zoeken naar de gouden medaille. Het begeerde kleinood naar aanleiding van 50 jaar carnaval in Vosselaar is vrijdagavond opgegraven aan de Krikskensstraat, in het uiterste noorden van de gemeente. Bart Haest (51) en Nancy Van Hove (50) en zoon Tobbe (24) en diens vriendin Bo Cuypers (23) uit Vosselaar kroonden zich tot de beste speurneuzen. “We waren in die buurt al eens eerder gaan zoeken”, legt Bart Haest uit.

Bart Van den Langenbergh

“Alaaf! Alaaf! Alaaf! Het is gebeurd, de medaille is opgegraven!” Carnavalsvereniging Toeten of Blazen uit Vosselaar kon bij de start van het weekend het heuglijke nieuws melden dat de gouden medaille gevonden werd. Al vanaf eind november vorig jaar is heel Vosselaar in de ban van de zoektocht naar het begeerde kleinood.

Naar aanleiding van de vijftigste editie van het carnaval in de gemeente had de carnavalsraad van Toeten of Blazen ergens in Vosselaar een gouden medaille verstopt. Aan de hand van tips die wekelijks werden gelost, gingen tientallen speurneuzen op zoek naar de medaille. De beloning? Vier dagen lang gratis carnaval vieren tijdens het extra large carnavalsweekend van vrijdag 17 februari tot en met maandag 20 februari.

Voorbije woensdag stuurde Toeten of Blazen al de tiende tip de wereld in. Met elke tip werd het meer en meer duidelijk waar de medaille ergens verborgen lag. De focus van veel schattenjagers ging meer en meer in de richting van het uiterste noorden van Vosselaar, op de grens met Beerse. “We merkten dat heel wat mensen in de buurt aan het zoeken waren. Dit weekend wilden we nog enkele ultieme tips leveren, maar uiteindelijk bleek dat toch niet meer nodig te zijn”, legt Patrick Dielis van Toeten of Blazen uit.

Krikskensstraat

De carnavalsraad ontving vrijdagavond het heuglijk bericht dat de medaille aan de oppervlakte kwam in de Krikskensstraat in Vosselaar. Bart Haest en Nancy Van Hove konden samen met zoon Tobbe Haest en diens vriendin Bo Cuypers de razend spannende zoektocht tot een goed einde brengen. “We zijn met het hele gezin al weken aan het zoeken naar de medaille”, vertelt Bart Haest. “Wij wonen op een paar honderd meter van de plaats waar de medaille lag. Vrijdagavond zijn we allemaal nog eens rond de tafel gaan zitten en hebben we alle tips nog eens overlopen. Daarna zijn we op pad gegaan. Ik had een stok gemaakt waarmee ik in de grond kon prikken en meteen voel of de grond al omgewoeld was. We waren al eerder in die buurt gaan zoeken. Plots hadden we prijs en dan nog wel op een meter van een plaats waar iemand anders al gegraven had.”

De gouden medaille zat in een houten kist vol met confetti.© RR

Bart Haest, zijn zoon Tobbe en diens vriendin Bo juichen met de medaille.© RR

Carnavalisten

De medaille zat ingepakt in een houten kistje vol met confetti en lag in een boskant, wat ook een van de tips was die de carnavalsvereniging had gelanceerd. “Het was uiteraard een heel mooi moment toen we de medaille vonden. We moesten bellen naar een gsm-nummer en Alaaf! Alaaf! Alaaf! zeggen. De zoektocht op zich de voorbije weken was voor ons heel gezin sowieso een plezante activiteit”, legt Bart Haest uit. “We zijn allemaal al jaren in de ban van carnaval Mijn zoon Tobbe en zijn vriendin hebben elkaar negen jaar geleden leren kennen tijdens het carnaval in Vosselaar. De prijs die eraan vast hangt, is voor hen mooi meegenomen. Ik ga elk jaar helpen tijdens het bal en stap met de groep Vrienden onder elkaar ook mee in de stoet.”

Na maanden zoeken, werd de medaille van 50 jaar carnaval in Vosselaar gevonden aan de Krikskensstraat in Vosselaar.© RR

De zoektocht naar de gouden medaille in Vosselaar startte al eind november vorig jaar.© RR

Bart Haest met de begeerde medaille.© RR

Tobbe Haest met de begeerde medaille van 50 jaar carnaval in Vosselaar.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus