Bewoners geëvacueerd nadat kelder appartementsgebouw vuur vat

In de kelder van dit appartementsgebouw in de Oude Stationstraat brak zaterdagvoormiddag brand uit. De bewoners konden dankzij het alarmsignaal tijdig evacueren.© lvw

Tielt -

In de Oude Stationstraat is zaterdag rond 9.30 uur brand uitgebroken in de kelder van een appartementsgebouw. De bewoners konden allemaal tijdig het pand verlaten, een persoon werd met rookintoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak is nog niet gekend.

Levi Verbauwhede

Het complex aan het begin van de Oude Stationstraat telt elf kamers. De aanwezige bewoners werden zaterdagochtend opgeschrikt door het signaal van de branddetectie en werden zich zo meteen bewust van het gevaar. Ook de hulpdiensten werden gealarmeerd en snelden ter plaatse.

De brandweer kon het vuur in de kelder snel doven en controleerde nadien alle appartementen op achtergebleven bewoners. Iedereen had tijdig zijn woonst kunnen verlaten. De huurder van de bovenste verdieping werd wel met rookintoxicatie afgevoerd naar het Sint-Andriesziekenhuis voor verder onderzoek. De kelder is door de brand volledig verwoest, de oorzaak was nog niet gekend.

Onbewoonbaar

Het was wachten tot alle rook uit het gebouw was verdwenen om de toestand van het pand te onderzoeken. “We moeten kunnen vaststellen of het appartementsgebouw bewoonbaar is. Als dat niet het geval is, dan moeten de bewoners tijdelijk in een opvangplaats verblijven”, reageerde majoor Lieven Rijckaert van het Tieltse brandweerkorps.

Uit dat onderzoek is gebleken dat het pand tijdelijk onbewoonbaar is. “Het huis is na de brand van gisteren niet meer bewoonbaar, Fluvius heeft het tijdelijk afgesloten”, zegt burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V).

Hoe lang dat zal duren is nog niet bekend. De meeste bewoners kunnen bij familie terecht, een viertal verblijft via de stad in een leegstaande woning. “Maandag zullen we het dossier met de bevoegde diensten bespreken en met de eigenaar overleggen hoe hij het zal aanpakken om het opnieuw bewoonbaar te maken”, zegt de burgemeester.

Door het bluswerk en de controle van het gebouw was de Oude Stationstraat een tijdje volledig afgesloten voor het verkeer.© lvw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer