Challenger Pro League. Uitsluiting van Homma breekt Club NXT zuur op tegen Deinze

Mamadou Koné en Jannes Vansteenkiste vieren de 2-1.© BELGA

Dankzij een goal van invaller Koné klopte Deinze Club NXT en doet daarbij een goede zaak in de strijd voor een plaatsje bij de top zes. De vroege uitsluiting van de Japanner Homma deed de jonge Bruggelingen de das om. Deinze wipt in de klassering meteen over Club NXT en komt voorlopig naast Anderlecht op de zesde plaats.

Koen Verdruye

Lennart Mertens, de spits die tien dagen geleden na zes maanden Club NXT terugkeerde naar Deinze, liep te hinken in de wandelgangen van het hoofdgebouw. Hij zit zes weken aan de kant. Maar de kern is ruim genoeg bij Deinze waar het eerste wat opvalt de grote tijdelijke tribune met liefst 4200 zitjes aan de overkant is. Een lege tribune want ze mag nog steeds niet gebruikt worden omdat er een juridische procedure loopt na een klacht. De andere ruimtes in het stadion zijn echter meer dan voldoende om iedereen een plaatsje te geven.

Wat viel nog in het oog? Bij Club NXT stond Senne Lammens in doel. Leeds en vooral Everton zijn in de running voor doublure van Mignolet. Veel kans dat het zijn laatste match voor blauw-zwart was want met Joe Bursik heeft men de vervanger al in huis en nu kan Club nog iets vangen voor de talentrijke keeper. Zoals met Ibe Hautekiet ook het geval was. De jonge centrale verdediger en kapitein van Club NXT was eveneens einde contract, speelde vorige vrijdag nog mee tegen Lommel maar tekende intussen voor Standard.

Spileers en Ordonez vormden in Deinze dus het hart van de Brugse verdediging maar veel onder druk kwam ze niet. Club NXT combineerde prima en kwam verdiend op voorsprong toen Sandra vrije spel kreeg op de flank en perfect kon afwerken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sandra met de 0-1.© BELGA

De vreugde was echter van korte duur. De uitstekend voetballende Homma had al geel gekregen maar ging een tweede keer in de fout en Club NXT moest nog ruim een uur met tien man verder en dat brak ze zuur op.

© BELGA

Invaller beslist partij

Deinze ging op zoek naar de gelijkmaker maar Van Landschoot, De Ridder en Dansoko konden niet besluiten.

Direct na de rust trof De Ridder de paal maar 1 minuut later ging de bal op de stip en in zijn 50ste match voor Deinze klaarde kapitein Gaetan Hendrickx de klus.

Club NXT liet zich niet van zijn melk brengen maar de pogingen van Seys en Talbi werden afgeblokt door een goed keepende Miras. De goal viel aan de overkant en dit na twee prima wissels van de ervaren coach Marc Grosjean. Koné kwam goed ingelopen op de voorzet van Van Landschoot en zette Deinze met nog ruim 20 minuten te spelen op 2-1. Geen van beide ploegen nadien nog in staat om iets te forceren zodat Deinze nu over Club NXT wipt in de rangschikking.

© BELGA

KMSK Deinze: Miras Blanco; Hernandez, Quinteiro, Schuermans, Janssens(46’ Vansteenkiste); Balaj (46’ Koné), Hendrickx, De Ridder, Van Landschoot (87’ Schrijvers), Staelens; Dansoko

Club NXT: Lammens; Sabbe, Ordonez (73’ Lenn De Smet), Spileers, Seys; De Roeve, De Smet, Talbi (85’ Servais), Sandra (73’ Perez), Homma; Vermant (85’ Willems)

Doelpunten: 25’ Sandra 0-1, 48’ Hendrickx (strafschop) 1-1, 69’ Koné (Van Landschoot) 2-1

Gele kaarten: 20’ Homma (fout), 61’ Hendrickx (fout), 78’ Van Landschoot (fout), 88’ Hernandez (fout), 88’ De Ridder (fout)

Rode kaarten: 27’Homma (2 x geel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus