Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent

Mathéo Parmentier klopt eindelijk opnieuw op de deur bij Jong AA Gent: “Sterker dan ooit tevoren”

Ondertussen telt Parmentier al vijf wedstrijdselecties en verscheen hij ook al vier keer aan de aftrap. Zoals vorige week op bezoek bij Rupel Boom. “De coach gelooft echt in me en ik heb eigenlijk het gevoel dat ik nu pas echt de kans krijg om mezelf te bewijzen.© Gmax

Gent -

In de zomer van 2020 maakte Mathéo Parmentier de overstap van het failliete Sporting Lokeren naar AA Gent, waar hij met grote verwachtingen werd binnengehaald. Plots werd het heel stil rond de defensieve middenvelder. Dit seizoen komt hij onder de hoede van Emilio Ferrera opnieuw boven water. “Door blessures kreeg ik plots mijn kans op de tien en die heb ik met beide handen gegrepen”, aldus Parmentier.

Stefan Smet

De 20-jarige Brusselaar, die in de jeugdreeksen uitkwam voor Dender en Lokeren, leek al snel zijn opwachting te mogen maken in de Gentse hoofdmacht. In het seizoen 2019-2020 maakte hij zelfs al zijn debuut in 1B. “Het waren wel moeilijke omstandigheden, want de club was op sterven na dood. Heel wat spelers verlieten de club en zo kon ik mijn debuut vieren”, weet Parmentier.

Toen het doek viel op Daknam, koos Parmentier uiteindelijk voor een nieuwe start bij de Buffalo’s. Heel wat waarnemers zagen in de middenvelder een potentiële aanwinst voor de A-kern van AA Gent. Toch bleef die uitbraak vooralsnog uit. Eind vorig seizoen leek de in Anderlecht geboren Parmentier zelfs helemaal op een dood spoor te belanden. “Tijdens het eerste seizoen mocht ik regelmatig meetrainen met het eerste elftal en kon ik ook mijn debuut vieren onder Wim De Decker tegen Waasland-Beveren. Helaas viel ik toen uit met een hamstringblessure en nadien kreeg ik het heel moeilijk. In de voorbereiding van het volgende seizoen kreeg ik te horen dat ik zou trainen met de B-kern en dat was toch een opdoffer. Ik speelde enkele duels, maar de coach was niet echt tevreden. Uiteindelijk heb ik in 2020 amper wedstrijden gespeeld.”

Leerzame periode

Vooral mentaal kreeg Parmentier het lastig. “Die periode was heel leerzaam. Mentaal en psychologisch sta ik nu sterker dan ooit tevoren. Het klinkt misschien gek, maar nu beleef ik veel meer plezier in het voetbal. Eigenlijk was vorig jaar een overgangsseizoen waarbij ik mezelf opnieuw moest ontdekken. Ik had wel het gevoel dat enkele mensen in de club me hadden opgegeven. Daarom heb ik vorige zomer het seizoen aangevat met de overtuiging om mezelf weer te bewijzen. Het was vooral zaak om mijn vertrouwen weer op te bouwen. Een voetballer zonder vertrouwen, is een vogel voor de kat. Daarom dat ik keihard ben blijven werken en ook mentaal heel grote stappen hebben proberen te zetten. Daarnaast heb ik ook fysiek keihard gewerkt in de fitness.”

Dit seizoen volgde de voorzichtige kentering. Onder Emilio Ferrera timmert Parmentier opnieuw met vertrouwen aan zijn sportieve toekomst. Toch moest hij ook nu flink wat geduld oefenen. Pas op speeldag 16, op bezoek bij Dessel, werd Parmentier voor het eerst geselecteerd. Meer zelfs, de jonge Brusselaar verscheen in de Kempen meteen aan de aftrap. “Door blessures kreeg ik plots mijn kans op de tien en die heb ik met beide handen gegrepen.”

Meer vechtlust

Ondertussen telt Parmentier al vijf wedstrijdselecties en verscheen hij ook al vier keer aan de aftrap. Zoals vorige week op bezoek bij Rupel Boom. “De coach gelooft echt in me en ik heb eigenlijk het gevoel dat ik nu pas echt de kans krijg om mezelf te bewijzen. Ik wil de voorbije twee jaar achter mij laten en week na week tonen wat ik in mijn mars heb.”

Dit weekend treffen de jonge Buffalo’s de leeftijdsgenoten van OH Leuven. Een haalbare klus, zo lijkt. Tenminste als je de rangschikking er op naslaat maar Parmentier is op zijn hoede. “Dit wordt een heel moeilijke wedstrijd. Zij kennen ons ook door en door. Ik verwacht me dan ook aan een fysiek duel, maar mét goed voetbal want Leuven staat bekend om hun verzorgd combinatievoetbal. We moeten echter in staat zijn om een vervolg te breien aan onze zegereeks. We tonen ook steeds meer vechtlust en dat is nodig in deze reeks!”

Video

Meest gelezen uit de buurt