Ruzie over stoel op trottoir loopt uit de hand: vrouw riskeert zes maanden cel voor slagen

© © VRT 2011 Ysabel Jongeneelen

Bredene -

Een 42-jarige vrouw uit Bredene riskeert voor de Brugse strafrechtbank zes maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een opa. De reden: het slachtoffer had een stoel op de stoep geplaatst voor de deur van de vrouw.

Arne Franck

Op 28 augustus 2021 waren het slachtoffer en zijn echtgenote op weg naar het verjaardagsfeest van hun kleinzoon in Bredene. Ze parkeerden hun wagen voor de deur van beklaagde E.E. en begonnen wat spullen, zoals stoelen, voor het feestje uit te laden. Dat was duidelijk niet naar de zin van E.E. die tot twee keer toe een stoel omver geschopt zou hebben.

Vervolgens zou ze het slachtoffer tegen zijn wagen hebben geduwd en zelfs haar woning hebben binnengetrokken. “Mevrouw bleef hysterisch aan de broek van mijn cliënt trekken, terwijl hij de rust zelve was”, aldus de advocaat van de oudere man.

Kinderen beschermen

Volgens de advocate van E.E. verliep het helemaal anders. “Ze verplaatste de stoel twee keer omdat die vlak voor haar voordeur stond”, luidde het in de rechtbank. Het slachtoffer zou tegen de vrouw van Nigeriaanse origine racistische opmerkingen hebben gemaakt.

Toen zij de hond van de man wilde, aaien zou hij haar in het gezicht hebben geslagen. “Ze voelde zich bedreigd”, zo ging haar advocate verder. “Het koppel wou haar woning betreden en zij wou haar kinderen beschermen.”

De versie van de verdediging viel niet in goede aarde bij het Openbaar Ministerie. “Ik heb nog nooit zo tegen de feiten van een dossier in weten pleiten”, aldus procureur Lode Vandaele. “Meneer is een hartpatiënt.”

De rechtbank doet uitspraak op 2 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt