Voetbal  3de Provinciale D  SK Aaigem - FC Wilskracht Gijzegem

Kris Hanssens boert verder bij rode lantaarn Gijzegem: “De club is financieel gezond en werkt met een vernieuwd bestuur”

Kris Hanssens probeert met Gijzegem tegen de stroom in te varen.© Gregory Van Gansen

Gijzegem -

Met een voorlopig rapport van 7 op 54 staat Gijzegem met anderhalf been in vierde provinciale, maar de Gijzegemse coach Kris Hanssens (35) probeert tegen de stroom in te varen. Zondag hoopt hij te verrassen op Aaigem.

Wim Redant

Herzele-Ressegem bleek een paar maatjes te groot voor Gijzegm dat met 1-6 werd afgedroogd, maar de week voordien ging Hanssens verrassend winnen bij Ninove B (1-2).

“Slechts weinig teams kunnen iets rapen op Ninove B dat met zijn jonge garde vaak technisch superieur is op zijn kunstgrasveld”, vertelt Kris Hanssens. “Ninove B was de sterkere ploeg, maar we stonden goed in organisatie en tankten vertrouwen uit onze openingsgoal. Een pluim voor mijn spelersgroep die dit seizoen al werd geteisterd door blessures. Het uitvallen van onze aanvoerder Glenn Vandenborre voor een heel seizoen betekende echt wel een ferme streep door onze rekening. De van Oudegem overgekomen Niels De Smet haakte af nadat hij bij zijn vriendin in Zottegem ging wonen en de afstand te ver werd. Darell Vanderheyden kapte ermee wegens een overlijden in de familie.”

Smalle kern en vele tegenslagen

“Onze smalle kern hielp uiteraard niet om het hoofd te bieden aan de vele tegenslagen nadat we ook vorig jaar al een lastig seizoen hadden gekend. Op Kerksken-Haaltert misten we liefst zeven basisspelers. Zo kwamen we in een penibele situatie terecht. Op Ninove B verloren we nu ook Johan Kambi.”

Hanssens beseft dat Gijzegem stilaan een mirakel nodig heeft met intussen al tien punten achterstand op de barrageplaats van Winnik B.

“Mathematisch kan het nog en dus moeten we er blijven in geloven. Ik ben aan mijn vierde seizoen bezig bij Gijzegem waar ik nog als T2 werkte onder Dirk De Cremer en Stijn Vergeylen vooraleer ik vorig seizoen hoofdcoach werd. Als speler was ik lang actief bij Herdersem waar ik ook nog als T2 werkte. Wegens een blessure aan de buikspieren diende ik er als speler mee te stoppen.”

Gijzegem beschikt niet over een jeugdwerking, wat een bijkomend probleem is.

“We brengen enkel een eerste ploeg en reserven in competitie. Het betekent dat we telkens elders moeten rekruteren wanneer spelers ermee stoppen of naar een andere ploeg verhuizen. Gijzegem is financieel gezond en werkt met een vernieuwd bestuur, maar de vernieuwing van het dak van de kantine betekent wel een forse hap uit ons budget. We houden rekening met een mogelijke degradatie naar vierde provinciale, maar willen in dat geval snel terug naar derde”, besluit de data-analist van de stad Aalst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt