Van lef gesproken: vrouw smokkelt speed gevangenis binnen voor drugsverslaafde vriend

© SD

Gent / Zelzate -

Een vrouw uit Zelzate die voor haar drugsverslaafde vriend speed en amfetamines de Gentse gevangenis binnensmokkelde, is vrijdag samen met hem veroordeeld door de rechtbank. Begin december stonden ze daar ook terecht omdat ze speed dealden in het bijzijn van hun 9-jarig zoontje.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Wanneer het zoontje (9) gaat slapen, komt de speed op tafel: drugskoppel voor de rechter

De vrouw uit Zelzate ging vaak op bezoek in de Gentse gevangenis. Haar vriend zat daar dit jaar in voorhechtenis in een lopend drugsdossier. Samen dealden ze speed vanuit hun woning in Zelzate. Verkopen en gebruiken deden ze in het bijzijn van hun 9-jarige zoontje. Een schrijnende situatie.

Van schuldbesef was echter geen sprake. Hun drugshandel bleef doorgaan in de gevangenis. Tijdens het ongestoord bezoek gaf ze speed en amfetamines aan haar vriend. Die verkocht hij aan andere gedetineerden. De zaken liepen vlot, tot de vrouw in augustus betrapt werd.

Zoontje

De vrouw was onder voorwaarden vrij in het lopende drugsdossier. Hierna moest ze toch naar de gevangenis. “Uw zoontje miste zijn papa, die in de gevangenis zat hard”, sneerde de rechter de vrouw toe. “U moest voor hem zorgen. In de plaats gaat u dealen. Uw gedrag is niet te geloven.”

De vrouw kreeg vrijdag door de Gentse rechtbank 8 maanden cel met probatie-uitstel. Haar vriend kreeg één jaar cel, eveneens onder voorwaarden. In december werd het koppel veroordeeld tot drie en één jaar celstraf, grotendeels met probatie-uitstel, voor het dealen vanuit hun woning.

Video

Meest gelezen uit de buurt