Voetbal  2de Provinciale B Eendracht Winnik

Perry Van Den Branden zit met Eendracht Winnik in nauwe schoentjes: “Lieten al negen draws optekenen”

Perry Van Den Branden (rechts) moet dit weekend met Eendracht Winnik op bezoek bij Eendracht Houtem: “Daar wacht een rechtstreeks duel met mijn maatje Gert De Smet.”© Gregory Van Gansen

Denderwindeke -

De Winnikse centrale verdediger Perry Van Den Branden (31) bleef met Eendracht Winnik in het degradatieduel tegen Sparta Wortegem op een brilscore steken en prijkt met zijn team op de voorlaatste plaats op vijf punten van de barrageplaats van Wortegem. Zondag wacht de lastige trip naar Sint-Lievens-Houtem.

Wim Redant

Vorig seizoen trok coach Steve De Cooman na de trainerswissel Winnik nog op het droge, maar dit seizoen dreigt onheil voor de ervaren trainer. Perry Van Den Branden klonk ontgoocheld na het degradatietreffen tegen Wortegem. “Net als in de heenronde bleven we op een gelijkspel steken tegen Wortegem, een ploeg die we nochtans moeten aankunnen. Op Wortegem hadden we altijd moeten winnen, maar we vergaten onszelf te belonen. Zondag brachten we te weinig. Vreemd, want we zitten nochtans in een goede flow. Zo klommen we op FC Edeboys na een 2-0-achterstand nog langszij en hielden we leider Standaard Denderleeuw op een gelijkspel. Ook op KVV Laarne-Kalken hadden we kunnen winnen, maar onze opponent haalde het op een diefje met 1-0. Dat is het verhaal van dit seizoen, waarin we telkens meer verdienen. We lieten dit seizoen al liefst negen draws optekenen. Dan weet je waar het schoentje wringt.”

Voor het personeelslid van de stad Ninove is de voorlaatste plaats een verrassing. “Ik ben aan mijn vijfde seizoen bezig bij Winnik en nooit voorheen kenden we zo’n sterke voorbereiding. Zo toonden we ons zelfs de evenknie van SK Denderhoutem. Al snel kregen we evenwel te maken met blessurepech van sleutelspelers. Dylan Wuyts speelden we kwijt met een zware enkelblessure en ook zijn broer Bryan zit in de ziekenboeg. Luka Wauterickx liep dan weer een sleutelbeenbreuk op. We trekken zondag naar Houtem, waar me een rechtstreeks duel wacht met mijn maatje Gert De Smet. Houtem realiseerde een rist transfers en mikte op de top. Makkelijk wordt het opnieuw niet.”

Terug uit voetbalpensioen

Perry Van Den Branden gold als een talent en verzeilde even in de kweekvijver van AA Gent. “Ik doorliep de jeugdrangen van Ninove en FC Denderleeuw, tot ik op de radar van AA Gent verscheen. Zo’n topclub bleek niets voor mij. Toen ik mijn ouders vertelde dat ik het eigenlijk niet leuk vond, keerde ik terug naar de heimat. Ik debuteerde op mijn zeventiende bij Appelterre in eerste provinciale en twee jaar later had ik al zowel een titel als een degradatie op mijn cv. Nadien volgden nog passages bij Voorde, SK Lebeke-Aalst, Bonanza en Idegem vooraleer ik neerstreek bij Winnik. Even stopte ik ermee, maar tijdens de coronaperiode ontdekte ik dat ik het spelletje nog niet kan missen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus