Kraan valt tegen appartementsgebouw in Borsbeek: geen gewonden, oorzaak wordt onderzocht

© BFM

Borsbeek -

In Borsbeek is vrijdagmiddag een bouwkraan gekanteld tijdens een manoeuvre op een werf, en vervolgens tegen een aanpalend appartementsgebouw terechtgekomen. Er vielen geen gewonden, maar het getroffen gebouw in de Jozef Reusenslei is wel uit voorzorg ontruimd. De oorzaak wordt onderzocht.

nelo

Rond 14.15 uur kreeg politiezone Minos een melding over een omgevallen bouwkraan aan de Jozef Reusenslei in Borsbeek. “De kraan stond op een kleine werf tussen twee gebouwen en was bezig met het bouwen van een nieuwe woning”, legt commissaris Sven Verbaenen van politiezone Minos uit. “De eerste verdieping van de nieuwbouw was al afgewerkt. Op het moment dat de kraan een lading stenen bovenop de eerste verdieping wilde plaatsen, viel ze om.”

De bouwkraan belandde tegen een appartementsgebouw van drie verdiepingen hoog. Vooral het achterste appartement op de bovenste verdieping raakte daarbij beschadigd. “Het appartementsgebouw werd onmiddellijk ontruimd, niemand raakte gewond. Een stabiliteitsingenieur zal moeten bekijken of er geen structurele schade is.”, zegt Verbaenen.

Een firma met gespecialiseerd materiaal is bijgevraagd om de kraan van het gebouw te halen, wat nog enige tijd zal duren. Door het incident is de Jozef Reusenlei afgesloten voor alle verkeer.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer