Projectontwikkelaar trekt bouwaanvraag Mariahof tijdelijk in, buurtbewoners zijn hoopvol: “Herdenk site op maat van de buurt”

© atv

Berchem -

Projectontwikkelaars Cores en Alides hebben hun bouwaanvraag voor de ontwikkeling van de site Mariahof weer ingetrokken. Actiegroep ‘Geen 8 hoog’ reageert verheugd op dat nieuws. Maar Cores geeft mee snel een nieuwe bouwaanvraag te zullen indienen. Met aanpassingen, maar niét wat betreft hoogte van de geplande kantoorgebouwen.

Elien Van Wynsberghe

LEES OOK:Buurt kant zich tegen “megalomaan bouwproject” Mariahof: Stad keurt omgevingsvergunning toch goed

De ontwikkeling van de site Mariahof in en rond de Uitbreidingstraat omvat enerzijds een renovatie van het historische gedeelte van woonzorgsite Sint-Maria. Anderzijds worden de huidige gebouwen van Bpost en Belgacom afgebroken. In de plaats komt een nieuwbouw met drie kantoorgebouwen van acht bouwlagen en een ondergrondse parkeergarage.

Omdat verschillende bewoners vrezen dat de impact van het bouwproject op hun buurt te groot zal zijn, tekenden zij beroep aan. Dat projectontwikkelaars Cores en Alides hun aanvraag voor een bouwvergunning vlak voor het plaatsvinden van de Provinciale Omgevingscommissie hebben ingetrokken, doet de buurtbewoners hopen op een aanpassing van de bouwplannen.

Voorzichtig

“Maar we blijven voorzichtig. De kans is reëel dat de projectontwikkelaars in de nabije toekomst een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. We roepen de ontwikkelaar, het district Berchem en de stad Antwerpen op om de inrichting van de site te herdenken tot een project op maat van de buurt”, laat actiecomité ‘Geen 8 Hoog’ weten.

Projectontwikkelaar Cores stelt dat het de aanvraag inderdaad slechts tijdelijk heeft ingetrokken en dat een nieuwe bouwaanvraag zal worden ingediend. “Dit project staat absoluut niet op de helling”, onderstreept Sophie Deprez, commercieel directeur bij Cores.

“Het intrekken is een louter procedureel feit. Eerder kregen we een weigering van het Vlaams ministerie met betrekking tot de wegenis. Concreet moeten we een nieuw rooilijnenplan indienen. Dat plan zal deel uitmaken van de nieuwe bouwaanvraag. Aan de hoogte van de geplande kantoorgebouwen zal in die nieuwe aanvraag niet worden geraakt”, aldus Deprez. Cores benadrukt dat het een correcte informatieverstrekking naar de buurt toe belangrijk vindt en hoopt volgende week met de bewoners te kunnen samenzitten. “De bal ligt wat dat betreft in hun kamp.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus