Jongeman (24) wordt nachtwaker in hotel maar gaat er al snel vandoor met kassa

De feiten vonden plaats in hotel Sandeshoved.© Kurt Desplenter

Nieuwpoort/De Panne -

Een 24-jarige jongeman uit De Panne heeft het in zijn nieuwe job wel erg bont gemaakt. W.A. werd aangesteld als nachtwaker in een hotel maar ging er al tijdens zijn tweede nacht vandoor met de inhoud van de kassa. De 1.605 euro die hij stal, soupeerde hij nadien op. Hij riskeert nu tien maanden cel met uitstel.

Jelle Houwen

De 24-jarige W.A. uit De Panne versierde in februari vorig jaar een job als nachtwaker. Hij werd aangesteld in het hotel Sandeshoved in Nieuwpoort, om er de bewaking te doen. Een mooie kans die hij nagenoeg meteen verknalde. “Het was nog maar zijn tweede nacht als nachtwaker toen hij toesloeg”, zegt de advocaat van het hotel.

“Normaal moest hij tot 8 uur ’s ochtends op post blijven maar bij aankomst van de andere hotelmedewerkers was hij verdwenen. Nazicht van de camerabeelden leerden dat hij om 1 uur al vertrok op zijn fiets en een witte omslag bij zich droeg. Het bleek dat hij 1.605 euro uit de kassa had gestolen en ervandoor was gegaan.” Het geld deed W.A. meteen op. De jongeman kreeg uiteraard prompt zijn ontslag aangeboden.

Geweld ontvlucht

Op het strafproces vroeg de procureur tien maanden cel en 1.200 euro met uitstel onder voorwaarden. De verdediging vroeg begeleiding voor W.A. “De situatie van mijn cliënt is gekend: hij komt uit Irak en is daar het geweld ontvlucht nadat zijn beste vriend voor zijn ogen werd gedood door een bermbom. Hij hield daar een posttraumatische stressstoornis aan over. Hij probeert zo veel mogelijk zijn leven op de rails te zetten maar slaagt daar niet altijd in. We vragen hem verder te begeleiden.”

Het vonnis valt op 24 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus