Gemeente neemt textielinzameling zelf in handen

© hls

Kortenaken -

De gemeente Kortenaken zal in de toekomst zelf de textielinzameling in handen nemen. In februari worden nieuwe textielcontainers geplaatst. De samenwerking met een privépartner zal jaarlijks zo’n 27.000 euro kunnen opbrengen.

Vanessa Dekeyzer

De textielcontainers worden in de eerste helft van februari op de nieuwe locaties geplaatst. Tot dan kan je met je textiel gratis terecht in het recyclagepark van Kortenaken. “De nieuwe werkwijze moet leiden tot een uniforme aanpak en gaat de wildgroei aan textielcontainers tegen”, zegt schepen van Milieu Griet Vandewijngaerden (KORTbij). “De leverancier staat in voor de orde en netheid rond de containers en een tijdige lediging ervan. Per opgehaalde kilogram textiel betaalt deze firma 0,363 euro aan de gemeente.”

Het gebruik van de containers blijft nog altijd gratis. “Het ingezamelde textiel wordt bovendien gesorteerd en duurzaam verwerkt door een Belgisch bedrijf, een belangrijk aspect waarmee we rekening hebben gehouden voor de toekenning van het dossier”, besluit schepen Vandewijngaerden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus