Voetbal 3de provinciale C VC Sparta Bevere

Na 64 jaar trekt VC Sparta Bevere op het einde van dit seizoen de stekker eruit: “Dit doet hartzeer”

VC Sparta Bevere is een aan sterk seizoen bezig in derde provinciale C, maar kapt er dus mee aan het eind van het seizoen: “We hebben het zo vroeg gecommuniceerd om onze spelers de kans te geven om elders onderdak te geraken.”© Geert De Rycke

Bevere -

Na 64 jaar trekt Voetbalclub VC Sparta Bevere er eind dit jaar de stekker uit. Na lang overleg beslisten de negen bestuursleden dat verder aandringen in de gegeven omstandigheden geen zin meer heeft. Op dit ogenblik staat Sparta Bevere derde in derde provinciale C.

Freddy De Geest

Dat corona er bij veel ploegen heeft ingehakt is duidelijk. Bij VC Sparta Bevere is de coronapandemie niet de enige reden waarom men er mee stopt. “Noem het een samenloop van omstandigheden”, zegt voorzitter Ivan Van Hoecke. “Jaren geleden hielden we een serieuze kater over toen het geld van de kantine in de verkeerde zakken terechtkwam. Die tegenslag hadden we inmiddels verwerkt. We stopten ook al een tijdje met de jeugdwerking. Jonge mensen willen zich niet meer engageren om een bestuursfunctie op te nemen. Het vele werk komt op steeds minder schouders terecht. Dat is niet meer houdbaar. Dat de sponsoring na de coronapandemie is teruggelopen, heeft ook meegespeeld. Op den duur moet men harken om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor mij en de andere bestuursleden is dit een hobby en dus moet het plezant blijven.”

VC Sparta Bevere, zaterdagavond te gast in Zingem, zal nog een rol spelen in de titelstrijd en de verdeling van de eindrondetickets. “Het is de bedoeling om op een mooie manier dit verhaal af te sluiten”, aldus Van Hoecke. “De afspraken die we met de spelers zijn overeengekomen, zullen we nakomen. Dat net als vorig seizoen een eindrondeticket tot de mogelijkheden behoort, nemen we erbij. Vorig seizoen speelden we ook de eindronde, maar toen weekte dat niet veel enthousiasme los bij spelersgroep. Onze beslissing om te stoppen hing al een tijd in de lucht, maar is nu definitief. We hebben het zo vroeg gecommuniceerd om onze spelers de kans te geven om elders onderdak te geraken.”

Keuze van het verstand

Haaks tegenover de beslissing van het bestuur stond de jacht van sportief verantwoordelijke Guy De Vreese naar een opvolger voor trainer Krist Furniere en het aantrekken van nieuwe spelers. “Het is niet de keuze van het hart, maar van het verstand”, jammert De Vreese. “Ik speelde met Sparta kampioen in derde en tweede provinciale. Ik loop hier zesentwintig jaar rond en deed zeven jaar de sportieve coördinatie. Dit doet hartzeer. Sparta Bevere heeft op dit ogenblik twee ploegen in competitie: het A-team in 3C en het B-team in 4C. De ploeg werd in 1959 boven de doopvont gehouden”, zucht De Vreese, die al rond was met een trainer en met zes nieuwkomers, maar ze donderdagavond het minder prettige nieuws liet weten. “Sparta heeft een goede naam en dat willen we zo houden. Ze moeten ons onthouden als een positieve club met ideeën.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt