Herbruikbare carnavalsbeker vanaf nu te koop: “Verantwoord feesten betekent minder afval produceren”

Schepen Katrien Beulens en burgemeester Christoph D’Haese met de nieuwe carnavalsbekers.© Chris Bosseloo

Aalst -

De aangekondigde herbruikbare carnavalsbeker is vanaf vandaag te koop bij verschillende horecazaken, het toeristisch infokantoor en carnavalswinkel Las Fiestas.

Chris Bosseloo

“Verantwoord feesten, dat betekent ook: minder afval produceren. Omdat Aalst Carnaval een evenement is dat wordt georganiseerd door een lokaal bestuur, zijn wegwerpbekers verboden. Dat is de Vlaamse wetgeving. Om het goede voorbeeld te geven en om de horeca te helpen om af te stappen van wegwerp, liet de stad 10.000 herbruikbare bekers maken in de carnavalshuisstijl”, luidt het op de stadspagina.

Elke horecazaak in Aalst die de deuren opent tijdens carnaval krijgt, tot zolang de voorraad strekt, de kans om de bekers te koop aan te bieden in de aanloop naar of tijdens de carnavalsdagen. Twaalf horecazaken in het centrum deden dat al, maar een bestelling plaatsen kan nog tot 31 januari.

Nieuwe huisstijl

Volgens Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) is het aanbieden van de herbruikbare bekers een dubbelslag. “Nu we eindelijk opnieuw écht carnaval kunnen vieren, doen we er alles aan om er een topeditie van te maken. Zowel de herbruikbare beker als de bijhorende lanyard zijn in de nieuwe huisstijl van Aalst carnaval ontworpen. Daardoor is de beker een collector’s item dat door vele carnavalisten gegeerd wordt. Bovendien is het goed voor het milieu”, besluit D’Haese.

“Wie zijn carnavalspint graag in stijl drinkt, weet dus waarnaartoe. De beker kost 5 euro, inclusief een lanyard om de beker gemakkelijk cafeiken-in-cafeiken-uit mee te nemen tijdens de de drie zotte dagen”, voegt schepen Katrien Beulens (N-VA) eraan toe.

De beker is vanaf vandaag te koop in de deelnemende horecazaken die je herkent aan de poster. Momenteel kan de beker al gekocht worden bij Feestcafé De Lawine, Kultuurcafé De Gaadvis, The Chaplin, café Het Paviljoen, café Dug Out, Den Heiligen Gheest, De Kleine Beurs, café ’t Ajuintje, ’t Frituurke, Ellis, Ammy’s Thai Cuisine, Las Fiestas en café Soleil.

Ook bij Visit Aalst worden de bekers verkocht. Concreet gaat het om de hierboven vermelde verkooppunten, maar de stad hoopt dat er nog anderen bij het initiatief zullen aansluiten. Horecazaken die een bestelling willen plaatsen kunnen dit via https://aalst.be/formulier/bestelformulier-carnavalsbeker-2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt