Deze cocktail maak je met een cultdrank die meer bekendheid verdient
© BURP
De frisse Tipsy Billie is onze versie van een branchinotto. Een eenvoudige maar overheerlijke mix van bitterzoete frisdrank met kruidenlikeur. Als je geen Chinotto hebt, kun je Fernet Branca ook perfect combineren met iets als cola lemon of gingerbeer, maar er gaat eerlijk gezegd niets boven het originele drankje.
Tipsy Billie
Voor 1 persoon
5 minuten
Nodig
Doen
San Pellegrino Chinotto
Chinotto is een echt cultdrankje met een kenmerkende eigen smaak. Chinotto ontstond in de jaren 50 en wordt gemaakt met het extract van zongerijpte chinotto-sinaasappelen die hun typische smaak ontlenen aan de unieke omgevingsomstandigheden van het Middellandse Zeegebied. Hoog tijd dat het ook bij ons meer bekendheid krijgt, want het is een ideale mixer voor heerlijke cocktails.
Hoofdpunten
Geen ideaal scenario voor topfavoriet: Wout van Aert moet Ronde van Vlaanderen afwerken met bebloede knie
Opgave Wellens, ook Van Aert gehinderd: roekeloze actie van renner Bahrain-Victorious zorgt voor enorme ravage, Pool wordt uit koers genomen
Wat u al gemist hebt van de Ronde van Vlaanderen: waanzinnige valpartij zorgt voor diskwalificatie renner en twee van de drie grote moesten al achtervolgen
CAFÉ KOERS. Koersgek Vlaanderen geniet, Benji Naesen: “Asgreen die de forcing voert op de Molenberg. Mooi!”
Beste van Plus
Jongetje (4) raakt verdwaald in bos, maar politie vindt hem terug door geblaf van hond die niet van zijn zijde wijkt
Man besmeurt Iraanse vrouwen met yoghurt omdat ze geen hijab dragen, politie arresteert hen voor illegaal tonen van hun haar
Autobestuurster rijdt via de sporen tramstation in Brussel binnen
Antiquair Paul De Grande kocht huis dankzij ‘Huizenjagers’: “Budget van 2 miljoen euro”
Lees meer
Het perfecte aperitief voor 1 april: zo kan jij je gasten beetnemen met een cocktail in een glas ‘bier’
Gemberthee, het drankje waar meer dan één minister bij zweert: kan het je echt kracht en energie geven?
Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees
Jeroen Meus bakt aprilvissen: hondshaai, roodbaars en zeewolf