Loop zondag mee met Baloise Antwerp Park Mile door het Bosuilstadion

© Patrick De Roo

Wie al een voorproefje wil op de Baloise Antwerp 10 Miles in april kan op zondag 29 januari deelnemen aan de Baloise Antwerp Park Miles. Die run van 5, 10 of 21 km gaat door de parken en het groen van Deurne. De highlight is de passage door het Bosuilstadion.

Rebecca Van Remoortere

De Baloise Antwerp Park Miles moet de perfecte voorbereiding zijn voor wie de Baloise Antwerp 10 Miles wil lopen op zondag 23 april. Het groene parcours voert de lopers langs enkele van de mooiste parken en kastelen van Antwerpen én dwars door het stadion van de oudste voetbalclub van het land.

Start en aankomst liggen in Park Groot Schijn, de uitvalsbasis van Antwerp Athletics en – dankzij de vestiging van Runners’ lab en Sportoase – de nieuwe Antwerpse sporthub. Daarna wordt de groene loper uitgerold en lopen de deelnemers langs minder bekende groene plekjes zoals Domein Ertbrugge en de Bremweide, een groen eiland van zo’n 30 hectare. Onderweg passeren de lopers verschillende landschappen zoals weilanden, fauna-akkers, dreven en boomgaarden. De Baloise Antwerp Park Miles is veel meer dan een gewone parkloop.

“Hét hoogtepunt wordt ongetwijfeld de passage door de Bosuil, het voetbalstadion van Royal Antwerp FC. Zeker voor supporters van ‘s lands oudste voetbalclub is het een unieke gelegenheid om een keer over het heilige gras van hun favoriete ploeg te lopen, al is het ook voor alle voetbalfans leuk om het stadion eens vanuit een ander perspectief te bekijken. De Bosuil is overigens niet de enige sportinfrastructuur die de deelnemers van dichtbij te zien krijgen. Ook een passage door Sportoase en over de curlingbaan staat op het menu”, klinkt het bij organisator Golazo.

Wie zondag voor de route van 21 km kiest, kan onderweg ook genieten van uitzichten op drie indrukwekkende kastelen: het Sterckshof, kasteel Rivierenhof en het kasteel Ertbrugge.

“Een goed voornemen, een remedie tegen de winterblues, een sportief doel op zich, een goede graadmeter voor de Baloise Antwerp 10 Miles of gewoon een verkwikkend loopuitje in een groene omgeving die voor extra zuurstof zorgt? Met welke motivatie je zondag ook aan de start verschijnt, één ding is zeker: de Baloise Antwerp Park Miles zal je niet onbewogen laten. Omdat Sporting A dat graag zo houdt, programmeren we ook in 2023 heel wat wandel- en loopkilometers om je conditie en gelukshormonen een boost te geven”, zegt schepen voor sport Peter Wouters (N-VA).

Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Er worden ruim 3.000 lopers aan de start verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus