Andreas (26) stond naast Al Gore op congres voor absolute elite: “Meer miljardairs dan andere twintigers gezien”

Andreas is intussen terug in Gent.© ID/ Lieven Van Assche

Gent -

Amper 26 jaar is hij, maar Andreas De Neve hing eerder deze maand een hele week rond tussen wereldleiders en CEO’s van multinationals. Als oprichter van de Gentse start-up Techwolf was Andreas uitgenodigd op het Wereld Economisch Forum in Davos. “Zie het als een groot café waar iedereen een straf verhaal heeft.”

Max Dedulle

“Het wordt hard werken om daar niet uit de boot te vallen”, zei Andreas vooraf. Maar nu hij alles wat heeft laten bezinken, blikt hij tevreden terug op zijn week in Zwitserland. “We hadden vooraf hard gewerkt om meetings en afspraken vast te leggen. En eenmaal daar ben ik goed opgevangen, ook door de andere Belgen. Natuurlijk is het wat intimiderend: er lopen daar meer miljardairs dan twintigers rond. Maar ze hebben ons met open armen verwelkomd.”

Veel tijd om nerveus te worden was er ook niet, en een toeristisch tripje was het evenmin. Andreas was in Davos om een paper voor te stellen over de specialiteit van Techwolf: het gebruik van artificiële intelligentie in de HR-wereld. Zijn dagen zaten dan ook propvol. “De sessies, zoals panelgesprekken en lezingen, beginnen daar al om half acht ’s morgens en duren tot 17 uur”, zegt hij. “Daarna zijn er altijd nog recepties en diners. Je leeft er op een vijftal uur slaap per nacht. Het is intens, zeker omdat je ook zo veel mogelijk interessante mensen wil spreken.” (lees verder onder de foto)

Andreas woonde de hele dag meetings en lezingen bij.© IF

Groot café

Want contacten leggen, dat is waar het Wereld Economisch Forum om draait. “Zie het zo: wij maken software om de vaardigheden van een werknemer in kaart te brengen. In Gent zijn daar geen tien mensen mee bezig. Maar de pakweg honderd mensen in de wereld die daarrond werken, die zitten wel allemaal in Davos. Hen wil je ontmoeten.”

Maar ook buiten zijn eigen vakgebied hield Andreas zijn ogen en oren wijd open. “Je kan het vergelijken met een groot café waarin iedereen een straf verhaal heeft. Ik ontmoette er mensen die bezig zijn met ruimtevaart, kankeronderzoek en groene energie. Allemaal superinteressante topics. Ik ben er bijvoorbeeld gaan luisteren naar een speech van Al Gore, geweldig om mee te maken.”

Een nadeel: er was geen tijd om de toerist uit te hangen in het mooi Zwitserse bergstadje. “Daarvoor moet ik nog eens terug”, lacht Andreas. “Volgend jaar, tijdens de volgende Economische Top? Graag, maar zo simpel is het niet. Ze moeten je echt uitnodigen. Maar het was in ieder geval een onvergetelijke week!”

LEES OOK. Op visite bij de absolute elite: Vlaamse ondernemer (26) mag met Bill Gates naar Davos

Video

Meest gelezen uit de buurt