Koppel dat in dronken bui seks had op kusttram, krijgt acht dagen cel met uitstel

© vln

Nieuwpoort -

Een koppeltje dat in een dronken bui wat ‘oververhit’ raakte op de kusttram in Nieuwpoort vorig jaar, en tussen de andere passagiers seks had, is door de strafrechter principieel gestraft. Ze krijgen elk acht dagen cel met uitstel en een boete van 208 euro wegens openbare zedenschennis.

Jelle Houwen

Op 28 januari vorig jaar nam het koppeltje, een 26-jarige vrouw en haar 41-jarige vriend, om 23 uur de kusttram in Nieuwpoort. “Het koppel viel andere passagiers al op omdat ze wel heel passioneel aan het kussen waren”, zo sprak de procureur in de rechtbank. Van die andere passagiers trokken ze zich weinig aan. Integendeel: ze gingen nog een stapje verder en J. maakte de broek van haar vriend los.

“Andere passagiers zagen hoe ze daarna orale seks hadden. Dat gebeurde zonder mondmasker, toen nog verplicht op het openbaar vervoer. Beiden ontkenden maar hun handelingen waren vastgelegd door de veiligheidscamera’s. Ze bleken allebei behoorlijk onder invloed te zijn. We wilden geen assisenzaak van deze zaak maken en stelden beiden een minnelijke schikking van 250 euro voor. Die betaalden ze niet.”

Daarom werd een principiële straf gevraagd wegens openbare zedenschennis. De rechter kende die toe. De twee kregen acht dagen cel met uitstel en 208 euro boete.

Beschaamd

Alle passie op de kusttram ten spijt is het koppel intussen uit elkaar. Het was ook alleen de man die zich kwam verantwoorden en liet optekenen dat hij zijn ex-vriendin niet meer hoort. “Waar ze is, weet ik niet want we zijn uit elkaar”, zo sprak hij beschaamd. “Ik kan alleen zeggen dat het me spijt. Het was eigenlijk niet de bedoeling om zoiets te doen.”

Op de vraag wat dan wel de bedoeling was, moest hij het antwoord schuldig blijven. De rechter hield ook rekening met het blanco strafblad van beiden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus