Basketbal  1ste Provinciale  United Ninove

Bruno Van Droogenbroeck met Ninove op titelkoers: “Volgens de planning moeten we we binnen twee jaar in tweede landelijke spelen”

Ninove -

Ninove raakte in de Wortelstad niet zonder moeite voorbij Zottegem (75-72), maar blijft zo wel aan de leiding. De naar Vilvoorde uitgeweken Liedekerkenaar Bruno Van Droogenbroeck (60) staat aan het Ninoofse trainersroer en wil de traditieclub naar tweede landelijke loodsen.

Wim Redant

Bruno Van Droogenbroeck vaart met Ninove op titelkoers, maar dat is niet meteen een volslagen verrassing.

“We stelden een ploeg samen om aan de top mee te draaien”, vertelt hij. “We trokken zes nieuwe spelers aan. Bij Wezen-Vrienden haalden we een trio weg met Papy Dimbala en de broers Bruno en Toon Tordeur. Mpia Moloko lokten we dan weer weg bij Okapi Aalstar B. Ook Ngalula en Tekasala werden aangetrokken. Met de broers Wout, Dries en Bart Vandervoort, Dylan Garcia en Wout De Meyer bleven vijf spelers aan boord. Het draait goed en de verstandhouding tussen de blijvers en de nieuwkomers is prima. We tellen vooralsnog drie nederlagen. De verliespartij op Bavi Gent kan ik accepteren, maar de verliespartijen tegen Gent-Oost Eagles B en Baasrode B waren vermijdbaar en liggen me nog steeds zwaar op de maag.”

250 toeschouwers

“We scoren vlot en de defensie staat na een aarzelende start stilaan op punt. We klopten zowel Zottegem als Temse al twee keer. In de terugronde wacht nog een confrontatie met Bavi Gent en een tweeluik tegen Sparta Laarne dat ik hoog inschat.”

Van Droogenbroeck steekt de ambitie niet onder stoelen of banken.

“Ik blijf aan als coach en volgens de planning zouden we binnen twee jaar de stap zetten naar tweede landelijke. Indien we voorsprong kunnen nemen op dat schema, moeten we dat uiteraard doen. Het basketbal in Ninove leeft opnieuw. Voor de derby tegen Wezen-Vrienden kregen we ruim 250 kijkers over de vloer. De meeste Ninoofse spelers hebben een verleden in Geraardsbergen wat voor extra pigment en publieke belangstelling zorgde.”

Van Droogenbroeck heeft ook oog voor de jeugdwerking. Zo schuift de prefect van het Aalsterse VTI Basil Janssen en Brent Bornauw twee spelers door.

“Janssen is een 2,05m grote center die bij Waregem speelde, maar dan naar het buitenland verhuisde. Bornauw is een vleugelspeler die bij Denderleeuw in aanvaring kwam met coach Vicky Hendrickx en bij ons een tweede kans krijgt. In de play-offs beginnen we uiteraard wel op nul zodat we nog een hele weg voor de boeg hebben, maar Oost-Vlaanderen heeft dit seizoen wel recht op twee stijgers zodat de beide finalisten promoveren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus