Tafel bij Karla’s staat gedekt: interieur- en cadeauwinkel in Blauwstraat vindt vaste stek enkele huizen verder

Karla Van Ghelder dekt de tafel in haar nieuwe winkel.© bar

Boom -

In de Blauwstraat heeft Karla Van Ghelder (55) vrijdag haar nieuwe winkel voor woonaccessoires, decoratie en cadeauartikelen geopend. Begonnen als pop-up in de Blauwstraat 54 heeft de winkel een vaste stek gevonden enkele panden verderop in de Blauwstraat 64. Karla’s is in Boom intussen al uitgegroeid tot een begrip.

Een zicht op de nieuwe winkel.© bar

Karla Van Ghelder, voordien zelfstandig etalagiste, begon 4,5 jaar geleden op haar vijftigste aan haar nieuwe avontuur. Ze vond onderdak in een pop-up pand van de gemeente dat ze voor een jaar tegen een zachte prijs kon huren. “Het contract liep voor een jaar omdat het pand op termijn zou worden afgebroken, maar de datum van afbraak werd steeds opgeschoven zodat ik hier nog altijd zat”, lacht de zaakvoerster.

Op zoek naar meer zekerheid en omdat de zaken intussen goed liepen, bood zich enkele huizen verder een mooie kans aan. Door pensioen sloot behangers- en schilderswinkel De Wachter de deuren. Na drie maanden renovatie heeft Karla er haar nieuwe winkel in ondergebracht.

Achteraan de winkel heeft Karla ook een gezellige zithoek ingericht.© bar

Met haar achtergrond als etalagiste heeft ze een passie en oog voor details, veel kleur en een warme inrichting. De hele collectie stelt ze zelf met hart en ziel samen. “Ik werk altijd per seizoen, bij elk seizoen ziet de winkel er dus helemaal anders uit”, vertelt Karla. “Mijn leveranciers zijn grotendeels Belgisch en zoek ook lokaal naar leuke spullen, zoals de wenskaarten van lokaal kunstenaar Lucas Bertels.”

Wierrook

In de winkel vind je onder meer servies en andere accessoires van Salt & Pepper en Cosy & Trendy, decoratieartikelen en andere leuke hebbedingetjes van J-Line en pluchen knuffels, parapluutjes, brooddozen en drinkflessen voor kinderen. “Omdat er grote vraag naar was, heb ik nu ook een uitgebreider assortiment aan wierrook met een dertigtal verschillende soorten. Je kan ook alles terugvinden op de webshop.”

Karla’s op de nieuwe locatie.© bar

De Bomenaar heeft intussen de weg naar Karla’s weten te vinden. “In het begin moest ik het vooral hebben van passanten, die toevallig iets leuk in de etalage zagen staan. Nu komen klanten gericht naar de winkel. Ze weten bij ‘Karla’s’ vinden we wel een leuk cadeau-idee of ‘het is een nieuw seizoen, er zullen weer veel leuke, nieuwe dingen te ontdekken zijn’.”

Ter gelegenheid van de nieuwe winkel vindt een feestelijk openingsweekend plaats met bubbels en versnaperingen en een goodiebag voor de (eerste 100) klanten.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus