Voetbal 1ste nationale FC Knokke

Yoshi Mariën wil met FC Knokke nog vol voor de top vijf gaan: “We moeten van niemand bang zijn”

Yoshi Mariën mocht vorig weekend tegen leider Patro voor het eerst in 2023 starten en speelde een goede match.© Rudy Declerck

Als het beste paard de haver niet krijgt, wil men in voetbal zeggen dat de beste ploeg niet won. Vorige zondag was dat FC Knokke, want het Patro Eisden van Stijn Stijnen ging onverdiend met de drie punten lopen. Mandel United moet zondag het gelag betalen. “Wie zo voetbalt, moet niemand vrezen”, vindt Yoshi Mariën.

Koen Verdruye

Positief voor Knokke is dat topscorer Din Sula zondag terugkeert uit schorsing. “Zijn afwezigheid tegen Patro is echter prima opgelost”, aldus Yoshi Mariën, die voor het eerst in 2023 mocht starten. “Ik had een paar goede invalbeurten achter de rug en mocht starten op de flank in het vierkant op het middenveld. Pierre en Ghesquiére stonden in een defensieve positie, Yani Van Den Bossche en ik stonden er voor in het vierkant in steun van de spitsen. Dat liep goed, want we hadden het betere van het spel en kregen ook een paar goede kansen. Wie zo voetbalt zoals wij tegen Patro, toch de rijkste ploeg van de reeks, moet niemand vrezen.”

En dus moet het tegen Mandel er voor de volle 100% op zijn voor de kustploeg. “Met alle respect, maar zondag moeten we gewoon winnen en zelfs in de eerste helft al de match dood maken. In de heenmatch lukte dat moeizaam, omdat zij in hun 3-5-2 enorm defensief en in blok speelden. Let op, we mogen Mandel niet onderschatten, maar als we top zijn, mag het geen probleem vormen.”

De plaatsen zijn duur bij FC Knokke, maar toch slaagde Mariën er in om zich weer in de ploeg te knokken. “Tegen Antwerp B was ik goed ingevallen en bracht ik veel ballen voorin. Ergens had ik wel verwacht dat ik mijn kans zou krijgen. Yani Van Den Bossche kreeg die ook. De coach nam hem zelfs als voorbeeld.”

Dat Patro Eisden, FC Luik en misschien ook La Louvière voor promotie gaan, daar twijfelt niemand aan. Knokke hoort net onder dat rijtje thuis. “Wij wisten dat we mits winst tegen Patro misschien nog op meer mochten hopen, maar dat wordt nu moeilijker. Dus moeten wij mikken op de top vijf en dan weet je maar nooit wat er nog mogelijk is.”

Mariën zit al drie jaar bij Knokke en werkt al even lang samen met trainer Yves Van Borm. “Over het vertrek van de coach praten wij niet meer. Alle partijen moeten er nu het beste van maken en er nog het maximum uithalen.”

Late beslisser

Wie Van Borm zal opvolgen, is nog steeds niet duidelijk. Welke spelers blijven en vertrekken evenmin. Ook Mariën is weer einde contract. Hij verlengde al eens, volgt er straks een nieuwe verlenging? “Eerlijk? Dat houdt mij nu niet bezig. Ik heb nog niet met de club gesproken. Ik weet ook niet wat er zal gebeuren en wat de plannen zijn. Maar ik beslis altijd vrij laat. Ik sluit ook niks uit. Een vierde jaar is zeker mogelijk. Knokke blijft een leuke club met ambitie en aanzien. In Luik heb ik geleerd van niet te snel te beslissen of zaken bekend te maken. Al wachtte ik toen misschien net iets te lang, want ik begon bij Knokke pas eind augustus en achteraf was dat rijkelijk laat.”

Mariën woont in het Waasland op een boogscheut van Antwerpen, waar hij werkt als personal coach. “Mijn werk valt prima te combineren met voetballen bij Knokke, want we trainen pas om 19 uur. Het is ook wel makkelijk als ik kan samenrijden met vier jongens zoals nu. Qua brandstof is dat ook veel goedkoper.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus