Voetbal 2de afdeling VV B SK Pepingen-Halle

RWDM-huurling Alessio Chiffi kwam pas in de winterstop, maar voelt zich al goed thuis bij Pepingen-Halle: “Ik zat bij Anderlecht in de lichting van Zeno Debast en Bilal El Khannouss”

Alessio Chiffi mocht vorig weekend tegen Beerschot B zijn debuut maken voor Pepingen-Halle.© Geert Tresignie

Met een 2-2-gelijkspel vorige week tegen hekkensluiter Beerschot B kon Pepingen-Halle vorig weekend niet echt tevreden zijn. Nieuwe aanwinst Alessio Chiffi vierde zijn debuut dus met een mager puntje, maar de rechtermiddenvelder trok wel meteen goed zijn streng. Toont hij zich zondag voor eigen volk opnieuw tegen Lille United?

Luc Brys

Na Djovkar Doudaev, Othman El Ouamari en Yanice Abbou, die in het begin van het seizoen al werden uitgeleend, streek in de winterstop met Alessio Chiffi een vierde RWDM-huurling neer bij Pepingen-Halle. De 19-jarige Ruisbroekenaar genoot zijn opleiding bij de drie Brusselse topclubs. “Van de U5 tot de U16 speelde ik voor Anderlecht, waar ik onder meer Zeno Debast, Mario Stroeykens en Bilal El Khannouss als ploegmaats had”, vertelt Chiffi. “Na een jaartje Union trok ik vervolgens naar RWDM. Intussen is dit mijn derde seizoen bij de beloften van RWDM. De club stelde eind vorig jaar voor om in de terugronde ervaring op te doen bij Pepingen-Halle en dat zinde me wel. Sinds de winterstop train ik mee en intussen voel ik me hier al goed thuis. Het was alleen even wachten tot ik speelgerechtigd was.”

Tegen Beerschot B was het dan toch eindelijk zo ver en mocht de RWDM-belofte voor het eerst dit seizoen opdraven. “Of ik nerveus was? Eigenlijk niet, ik voelde me klaar om het beste van mezelf te geven ten dienste van de ploeg en wou er ook graag plezier aan beleven. Met routinier Julien Pé aan mijn zijde op het middenveld liep het trouwens vlot.”

Toch kon SKPH de volle pot niet thuishouden tegen Jong Beerschot. “Voor de rust waren we dominant en creëerden we heel wat doelgevaar. De bezoekende doelman toonde echter zijn klasse en hield ons van een verdiende voorsprong. In de tweede helft staken we tot tweemaal toe onze hand uit naar winst, maar Beerschot B kwam telkens weer langszij.”

Herkansing

Met een tweede thuiswedstrijd op rij krijgt SKPH zondag een herkansing tegen een geducht Lille United. “Als nieuwkomer ken ik Lille United uiteraard niet, maar we moeten alleszins de punten thuishouden. De heenwedstrijd verloren we blijkbaar en net als wij verloor Lille niet meer in de laatste drie wedstrijden. We zullen dus bij de les moeten zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus