Vaarwel aan historische ‘collegetoiletten’, school gaat ook op andere plekken vernieuwen

Directeur Els Verbeeck en schepen Tom Dewandelaere (Samen2850) staan bij het nieuw sanitair blok.© bar

De directie van het Onze-Lieve Vrouwcollege (OLVI) had donderdag een ‘grote boodschap’ te verkondigen. In de campus Brandstraat werd het nieuwe sanitair officieel ingehuldigd. De ‘historische collegetoiletten’ zijn niet meer. Nog meer vernieuwingen dienen zich de komende jaren aan.

Historisch konden de toiletten onder het C-blok wel worden genoemd. “Ze waren zo’n vijftig jaar oud”, zegt pedagogisch directeur van de eerste graad Els Verbeeck. “Heel wat oud-leerlingen herinneren zich nog de toiletten en de bijpassende geur. Vandaag kreeg ik al verschillende berichtjes van leerlingen om te bedanken. Het mag duidelijk zijn dat hier grote nood aan was.”

De nieuwe, hedendaagse toiletten.© bar

Een heel ander zicht.© bar

De oude meisjes- en jongenstoiletten maakten plaats voor een hedendaags sanitair blok met alle voorzieningen waaronder ook een apart rolstoeltoegankelijk toilet. “We plakken er ook geen specifiek label ‘meisjes- en jongenstoilet’ meer op”, licht de directeur toe.

Het gedicht dat aan de wc’s prijkt.© bar

Omdat het donderdag ook Gedichtendag was, werd de leerlingen gevraagd bij de opening een passend gedicht te schrijven. Amal Darkaoui uit het eerste jaar wist met ‘Meer dan een wc’ de directie het meeste te charmeren. Haar gedicht kreeg in een grote kader aan de wc’s een ereplaatsje.

H-blok

De vernieuwing maakt deel uit van het grotere masterplan waarmee OLVI het bestaande patrimonium verbetert. “We kunnen er niet buiten dat we met een verouderd patrimonium zitten”, zegt Monik Delvou, voorzitter van de raad van bestuur. “De komende jaren staan nog meer vernieuwingen gepland. Zo is het de bedoeling om de oude, leegstaande H-blok in de Onze-Lieve-Vrouwstraat af te breken en er een nieuwe school te bouwen, met onderaan een nieuwe sporthal die buiten de schooluren ook voor verenigingen kan dienen.”

“Intussen is de vergunning binnen voor vergroening van de speelplaats in de campus Bassinstraat”, vult algemeen directeur Sigrid Paesschierssens aan. “Daar hopen we eind 2023 mee van start te kunnen gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus