HANDBAL BeNe Liga Atomix Haacht - Wezet

Ondanks uitzichtloze situatie en toenemende blessurelast wanhoopt Atomix Haacht niet: “We willen absoluut minstens één keer winnen”

Tenzij in de finalematchen van de play-downs komt professor Igor Becker wellicht niet meer in actie met Atomix Haacht.© André Verhoeven

Haacht -

Na meer dan een volle maand rust begint Atomix zaterdag aan het laatste schuifje van de competitie. Nog vijf matchen resten de Haachtenaars om minstens één keer te winnen en zich zo te motiveren voor de eindronde voor het behoud. “Hoewel niet alles loopt zoals gewenst, geloven wij er nog in”, zegt coach Jelle Vonckx.

André Verhoeven

De cijfers spreken niet in het voordeel van de Haachtenaars. Het zou een verrassing zijn als Atomix, laatste in de stand met 0 punten uit zeventien wedstrijden, zich weet te handhaven. Het overgrote deel van het clubbestuur zou zich zelfs kunnen verzoenen met een degradatie uit de Belgisch-Nederlandse Liga. Het zou handbal - ondank de meer dan 300 spelers die in Haacht bezit - in de eerste plaats goedkoper maken…

“Maar zo ver is het nog niet”, zegt ex-nationaal doelman en Haacht-coach Jelle Vonckx. “De kansen om in de BeNe Liga te blijven, bestaan nog altijd. De spelers zijn bereid om daar in de dalersronde alles aan te doen. Ze willen absoluut minstens één keer winnen.”

In de competitie resten Atomix nog vijf wedstrijden. Het is de bedoeling van er daar nog één van te winnen.

“Het zou een wonder zijn als dat zaterdag thuis tegen Wezet al lukt”, beseft voorzitter Marc Goovaerts. “Ondanks onze hoop om eind januari over onze voltallige spelersgroep te kunnen beschikken, is de blessurelast weer toegenomen. Onze aanvoerder en huidige spelverdeler Matthias Claes blesseerde zich net voor nieuwjaar tegen Bocholt en is sindsdien out. Zijn terugkeer is ten vroegste voorzien in februari.”

Ondertussen blijven Ben Schroven en Ahmed Nasif out tot einde seizoen. Centraal verdediger en opbouwer Schroven geraakte net voor het seizoenen geblesseerd en onderging een knieoperatie, Ahmed Nasif is aan de beterhand en mag na zijn knieblessure eindelijk licht beginnen trainen. Ook langer afwezig: Igor Beckers. De Leuvenaar speelt dit seizoen allicht niet meer. Beckers promoveerde als prof aan de universiteit in Leuven, maar zit thans in Amerika voor bijkomende studies. Als hij terugkeert, is het waarschijnlijk te laat om zich nog in de wedstrijden voor de play-downs te mengen.

Het enige goede nieuws komt van Wouter Schroven. Nadat die in november was uitgevallen met een schouderblessure en nadien was hervallen, geraakt die klaar voor de dalersronde tegen de Nederlanders van Waalwijk. Een wedstrijd die Atomix perse wil winnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus