Martha opent eigen schrijnwerkerij: “Een droom die in vervulling gaat”

Zaakvoerder Jo Stevens aan het werk met de CNC-machine.© Jan Van der Perre

Wilrijk -

Martha Bouwteam viert zijn vijftiende verjaardag en dat laat het bedrijf niet zomaar passeren. Met de opening van een eigen schrijnwerkerij zullen ze vanaf maart zelf interieurs en meubelen op maat maken, en zo de kwaliteit van de afwerking van hun projecten garanderen van A tot Z. “Een droom die eindelijk in vervulling gaat”, vertelt Jo Stevens, oprichter en zaakvoerder van Martha Bouwteam.

Belén Knoop

“Vijftien later geleden ben ik alleen begonnen bij mij thuis in Berchem. Nu zijn we met een 40-tal werknemers. Door steeds uit te breiden, zijn we ondertussen al een paar keer moeten verhuizen”, vertelt Jo Stevens. “In september kregen we de opportuniteit om twee schrijnwerkerijen over te nemen. Dat was de ideale moment om de droom van een eigen schrijnwerkerij te verwezenlijken.” Voortaan is er dus niet enkel Martha Bouwteam, maar ook Martha Houtteam.

De focus ligt op projecten in het Antwerpse. “We hebben geïnvesteerd in enkele nieuwe machines om massief hout te kunnen verwerken. Dat komt vaak voor in herenhuizen”, vertelt Jo. Bij Martha onderscheiden ze zich door de nadruk te leggen op high end projecten, detailwerk en goede communicatie. “Als we tegen onze klanten zeggen dat hun nieuwe keuken er is binnen 12 weken, dan zal die er staan binnen 12 weken. We hechten enorm veel belang aan correcte communicatie en een duidelijke planning. Kwaliteit vraagt nu eenmaal tijd.”

Tegenwoordig is het niet gemakkelijk om als schrijnwerkerij op te boksen tegen grote massabedrijven. “Het is heel moeilijk om een schrijnwerkerij draaiende te houden. Een goede timmerman zijn maakt nog niet dat je ook een onderneming kan leiden. Daarnaast komt ons bedrijf niet elke week op tv zoals de keukens van Donald Muylle”, grapt Stevens.

Maar wie is Martha nu eigenlijk? “Martha is mijn grootmoeder. Ze is in 2006 overleden en als eerbetoon heb ik mijn bedrijf naar haar vernoemd.” De toekomst zien ze bij Martha rooskleurig in. “Onze orderboeken staan vol, we hebben al wat nieuwe klanten binnengehaald, dus we kijken positief naar de toekomst”, concludeert Stevens. “Wie weet moeten we binnenkort weer verhuizen als we zo blijven groeien”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt