Futsal  1ste Nationale  Krijnen Malle - RSC Anderlecht Futsal

Landskampioen Anderlecht wacht op licentie Serginho, terwijl Jonhn Lennon niet kan zingen: “Met de bal kan ik gelukkig wel overweg”

Jonhn Lennon: ““Mijn vader was een fan van de muziek van John Lennon.”© Geert Tresignie

Roosdaal -

Na de gewonnen topper tegen Antwerpen trekt RSC Anderlecht Futsal naar Malle waar de staartploeg vrijdag een hapklare brok moet worden voor de landskampioen. Al wacht paars-wit nog steeds tevergeefs op de spelerslicentie van de Braziliaanse nieuwkomer Serginho.

Wim Redant

Coach Luca Cragnaz trekt met een voltallige groep naar Malle, al staat er wel nog een vraagteken achter de naam van Roninho, die sukkelt met een contractuur in de lies. De Braziliaan Jonhn Lennon werd vorige week al voor de leeuwen gegooid en toonde zich niet verbaasd over de link met zijn geniale muzikale naamgenoot.

“Mijn vader was een fan van de muziek van John Lennon en gaf me dezelfde voornaam mee. Ik word al mijn hele leven geconfronteerd met vergelijkingen, maar ik kan echt niet zingen. Een muzikale carrière zat er nooit in. Met de bal kon ik gelukkig wel goed overweg. Bij Anderlecht wil ik dat graag bewijzen.”

Beste linksbuiten van Brazilië

Op het debuut van Serginho wordt het wellicht wachten tot volgende week. Cragnaz toonde zich alvast gecharmeerd door de voetbalkunsten van zijn recentste aanwinst.

“Serginho komt gelukkig uit het Zuiden van Brazilië en is dus vertrouwd met de koude, wat zijn integratie in België ongetwijfeld een stuk vlotter doet verlopen. Het is jammer dat de toekenning van zijn licentie wat aansleept, maar geduld is vaak een goede raadgever. We zijn volop bezig met de integratie van Serginho in de groep. Serginho is een linksbuiten die in de Braziliaanse competitie verkozen werd tot de beste linksbuiten van het land.”

Manager Lieven Baert zag zijn zoektocht in Brazilië resulteren in twee transfers, maar ook extrasportief zat de sterke man van de fusieclub niet stil. Zo werd het complex Belleheide omgedoopt tot Alfa Sun Indoor Arena.

“We sloten met de zaakvoerders Stefaan Delbaere en Eddy De Leeuw een verbintenis af van drie jaar waarin ze hun naam mogen koppelen aan onze zaal. Alfa Sun houdt zich bezig met de installatie van zonnepanelen en laadpalen en we kwamen beroepshalve met elkaar in contact.” Baert kijkt uit naar het debuut van Serginho.

“We haalden de beste flankaanvaller van Brazilië aan boord. Hij is een stevige speler die ook sterk in duel is. We tellen intussen acht punten voorsprong en hebben de eerste plaats stevig beet zodat we nu kunnen opbouwen naar de play-offs en de Europese Final 4.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus