Voetbal 3de afdeling VV B Diest - Wellen

Daan Schoors tracht met goede resultaten de Diestse fans te lokken naar de Warande: “Niet alleen de supporters zijn ontevreden, ook bij de spelers is er ontgoocheling en frustratie”

Daan Schoors: “Laten zien dat we tegen de toppers iets meer kunnen.”© Guy Meurs

Daan Schoors (20) die uit de beloften van Westerlo werd gehaald, wist als verdediger een basisplaats af te dwingen. Maar de nog jonge voetballer wil meer: met Diest punten sprokkelen om het team in derde afdeling te houden en om de fans weer warm te maken voor een bezoekje aan de Warande. Zaterdagavond kan dat al in eigen huis tegen het sterke Wellen, dat op de vierde plaats staat en in de running is voor de tweede periodetitel.

René Beelen

“Ik was hier het afgelopen seizoen niet”, zegt Daan Schoors. “Maar ik hoorde dat in dit stadium van de competitie de tribunes heel goed gevuld waren. Normaal, want de ploeg zat in de top van de klassering, terwijl we nu hekkensluiter zijn. Ik hoop dat die ontevredenen terugkeren en dat we opnieuw goede resultaten neerzetten. Alles valt of staat met de prestaties. Als speler hoor je dan ook kritische opmerkingen langs de lijnen, maar ook na de match is er die onvrede. Dat gevoel heerst niet alleen bij de supporters, maar ook bij de spelers is er ontgoocheling en frustratie. Niemand verliest graag. We zoeken in de groep altijd naar oplossingen om uit die malaise te geraken.”

Offensief meer in huis

“Tegen Wellen willen we al graag punten pakken. Ik maak me sterk dat we tegen topploegen iets meer kunnen. We verloren wel van Geel, maar onthouden die eerste sterke helft waarin we het meeste balbezit hadden. De tweede helft gingen we ten onder, maar laten we die vergeten en straks verder bouwen op die goede eerste helft.”

“ Goed voetbal tegen toppers: we klopten Termien met 1-0, Wezel met 2-1 en Houtvenne hielden we met 2-2 in bedwang. Dat zijn ploegen die in de top vijf huizen. We verloren de heenwedstrijd van Wellen met 1-0 en een goal die viel na een kwartier op een corner. Ik zag toen een fysiek en technisch sterk Wellen met veel snelheid in hun team. Dat het moeilijk wordt, hoeft geen betoog, maar we doen er alles aan. Bovendien hebben we met de drie aanwinsten offensief meer in huis. Ze zijn nog niet echt ingeburgerd, maar binnen een paar weten zal dat wel het geval zijn. Ik heb er een goed oog in.”

“In eigen stadion is de motivatie groter. Al lieten we het in de vorige thuismatch tegen Zwarte Leeuw afweten. Slikken we een doelpunt, dan laten we de kopjes te snel hangen en dat is zonde. Tweemaal op rij winnen zou ons op het goede spoor zetten omdat alles nog dicht bij elkaar zit in de rangschikking. Straks mikken op die eerste driepunter, want sinds half oktober sprokkelden we geen punten meer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus