Volleybal  Nationaal 3D vrouwen Mevoc Meerbeke

Het behoud verzekeren is het doel voor Karen Lambrechts en Mevoc Meerbeke: “Hebben smalle kern, maar we blijven er steeds voor gaan”

Zaterdag neemt Lambrechts het met Meerbeke op tegen Oudenaarde: “Zij staan nu op de tweede plaats in het klassement, maar in de heenronde hebben we hen geklopt met 3-0.”© Gregory Van Gansen

Ninove -

Mevoc Meerbeke kon in eigen huis amper een vuist maken tegen Wivo Wingene. Toch kregen de Ninovieters na afloop heel wat lof van hun West-Vlaamse opponenten. “Daar kopen we natuurlijk niets mee”, zegt Karen Lambrechts.

Dirk Van Bruysel

Mevoc Meerbeke begon niet onaardig aan het eerste seizoen in Nationaal 3D, maar zijn inmiddels al drie wedstrijden op zoek naar bijkomende punten. “Het is inderdaad van half december geleden dat we nog eens een wedstrijd hebben gewonnen”, weet Lambrechts. “Wat ons probleem is? De smalle kern. We zijn amper met negen speelsters en worden, wanneer het past, aangevuld door speelsters uit de B-ploeg. Wanneer de kalenders elkaar overlappen dan heeft de ploeg uit Promo 2 voorrang voor die meisjes. Wanneer er dan iemand uit de A-kern ziek of geblesseerd is, is het behelpen. Zo was Silke Desmet er niet bij tegen Wetteren. Zij was geblesseerd. Tegen Wingene was ikzelf ziek en we hebben ook geen tweede opposite om dat op te vangen. Ik heb inderdaad geen concurrentie op mijn positie, maar ook op de andere posities hebben we amper wisselmogelijkheden. We panikeren echter niet. Onze eerste betrachting bij aanvang van de competitie was ons handhaven. Daarin denk ik dat we kunnen slagen. Wanneer we het klassement even bekijken dan stellen we vast dat we vier punten meer hebben dan Wevelgem en zelfs negen meer dan Basècles. Voor ons zit het allemaal op een zakdoek en alleen de top drie lijkt me onbereikbaar.”

Bouwen voor de toekomst

“Ik ben ervan overtuigd dat we de komende weken nog heel wat punten gaan sprokkelen”, gaat Lambrechts verder. “Akkoord, we hebben een smalle kern, maar we hebben een jonge groep die er steeds blijft voor gaan. Ook tegen Wingene, toch één van de betere ploegen in de reeks, zijn we er steeds in blijven geloven. Het behoud verzekeren is voldoende want dan kunnen we met het oog op de toekomst een mooie ploeg uitbouwen. We beschikken nu over een toch wel erg jonge ploeg en bovendien is het bestuur al volop op zoek naar versterking voor volgend seizoen.”

“Eerst moeten we dit seizoen nog zeven matchen afwerken. Te beginnen volgend weekend de derby tegen Oudenaarde. Zij staan nu op de tweede plaats in het klassement, maar in de heenronde hebben we hen geklopt met 3-0. Ik ben ervan overtuigd dat we, wanneer iedereen fit is, in staat moeten zijn hen het leven zuur te maken. Ik ben benieuwd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt