Workshops moeten jongeren naar jeugdhuis lokken

Onder de naam Lochtink wordt een reeks activiteiten gelanceerd in het Aalterse jeugdhuis Kadans.© Guy Stroobandt

AALTER -

Kadans is gestart met een reeks van workshops onder de naam ‘Lochtink’. Het aanbod moet een frisse wind doe waaien door het aanbod van het Aalterse jeugdhuis.

Erwin Mynsberghe

Lochtink, Aalters voor moestuin, bestaat uit een min-16-, een plus-16- en een vrijwilligerswerking die elke Aalterse jongere moet aanspreken. “Met activiteiten als een bakworkshop, improvisatietheater, boogschieten met zachte pijlen, graffiti, pottenbakken ... probeert Lochtink een zo breed mogelijk doelpubliek te bereiken. Het uitgangspunt is dat elke jongere zich welkom moet voelen in Kadans”, legt schepen van Jeugd Mathias Van De Walle (CD&V) uit.

Het volledige lijstje met geplande activiteiten staat op www.aalter.be/tienerwerking. De samenwerking van het gemeentebestuur met Kadans doet een nieuwe frisse wind waaien door het aanbod voor de Aalterse jeugd, aldus de schepen. “De activiteiten blijven laagdrempelig door de prijs per workshop te beperken tot 5 euro.”

De Aalterse jeugd kan zich ondertussen al voor elke workshop inschrijven. Per workshop kunnen maximaal 30 jongeren deelnemen, tijdig inschrijven is dus de boodschap. De gemeente trekt 20.000 euro uit voor de nieuwe tienerwerking. “De inschrijvingen verlopen via Recreatex, een platform dat ook voor sportactiviteiten en buitenschoolse kinderopvang gebruikt wordt”, geeft de schepen nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt