Basketbal 2de Landelijke B Vrouwen Gembas Knesselare

Coach Fleur Decoutere is aan haar laatste maanden bezig als coach bij Gembas Knesselare: “Iedereen wil het huidige seizoen in schoonheid afronden”

Fleur Decoutere is aan haar tweede en laatste seizoen toe als coach bij Gembas Knesselare: “Het bestuur voegde eraan toe dat een aantal speelsters hen tot die beslissing hadden gebracht. Ze zouden het niet meer zien zitten met mij.”© Marc Van Hecke

Knesselare -

Met nog amper twee speeldagen voor de boeg in de reguliere competitie wordt zaterdag in Knesselare beslist wie als winnaar van poule B de eindronde ingaat. Gembas Knesselare ontvangt Houtem in de Flabbaert. Als de thuisploeg wint met meer dan zeven punten verschil is het zeker van de poleposition! Opworp om 18.15 uur. De match staat wel enigszins in de schaduw van het nieuws dat het contract van coach Fleur Decoutere bij Gembas Knesselare niet verlengd zal worden.

Johan Gaudissabois

In de heenronde won BBC Houtem het duel met 61-54. Beide ploegen delen de leiding met een indrukwekkende tien op twaalf. Coach Fleur Decoutere kijkt met dubbel gevoel uit naar de confrontatie. “Ik kreeg inderdaad te horen dat de club volgend jaar met een andere coach in zee wil gaan”, bevestigt Decoutere. “Het bestuur voegde eraan toe dat een aantal speelsters hen tot die beslissing hadden gebracht. Ze zouden het niet meer zien zitten met mij. Ik denk dat de meisjes afgelopen week op Wildcats Gavere hebben bewezen dat het tussen ons nog altijd snor zit. We wonnen de Oost-Vlaamse topper met 45-52. Na een sterke start konden we een kleine kloof slaan. Toen ik omschakelde naar zone-verdediging vonden de Wildcats daar geen antwoord op. Uiteindelijk gaf onze ervaring de doorslag voor de overwinning. Ik was vooral blij met de positieve reactie vanuit de groep. Iedereen wil het huidige seizoen in schoonheid afronden. Voor mij is het geen verrassing dat we momenteel aan de leiding staan. Het liep vorig seizoen al goed. De groep bleef bij elkaar en dit maakte het gemakkelijk om verder te bouwen. Toen we bij het begin te veel geblesseerden hadden, werd met de komst van Fanny Verbuecken en Marie-Elise Everaert zelfs versterking binnen gehaald. Maken we kans tegen Houtem? In tegenstelling tot de match in de heenronde staan we nu compleet. Bovendien kunnen we met de steun van het publiek in eigen Flabbaert altijd wel iets meer. We gaan zeker voor winst.”

Mooie resultaten onder Decoutere

Uiteraard staken we ook ons licht op bij het bestuur, waar men stelt dat een aantal speelsters volgend seizoen met een schone lei wilde beginnen. Een nieuwe coach dus. Manager Geert Van Vlaenderen wil het daar niet over hebben en staat liever stil bij de verdiensten van Fleur Decoutere. “Laat ons toch vooral niet vergeten dat deze coach hier de voorbije twee seizoenen mooie resultaten heeft neergezet. Nu nog winnen van Houtem”, aldus Van Vlaenderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus