Voetbal 3de afdeling VV A SC Wielsbeke

Glenn Maddens en SC Wielsbeke hebben iets recht te zetten na pijnlijke nederlaag: “We kennen Wervik door en door”

Glenn Maddens: “Als wij top zijn, kunnen wij elke tegenstander aan.”© Bart Vandenbroucke

SC Wielsbeke keerde zaterdagavond met een kater terug uit Aalter. Die pijnlijke 4-2-nederlaag wil het team van Dieter Lauwers zo snel mogelijk uitwissen en het liefst zondag al in de thuisderby tegen Wervik. Dat is wel gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Ivan Demeulemeester

Met Aalter, Wervik en Rumbeke als tegenstanders wilde SC Wielsbeke maximaal scoren. “Wij stelden een 7 op 9 voorop, maar op Aalter speelden wij een dramatische eerste helft. Ik heb ons zelden zo zwak weten voetballen”, geeft Glenn Maddens toe. “Na een kans uit het niets kwamen wij op voorsprong, maar het was Aalter dat het beste voetbal bracht en tot 3-1 uitliep. Wij kwamen na enkele herschikkingen gelukkig beter uit de kleedkamer en na een goeie kans voor Aalter scoorden wij de aansluitingstreffer. Wij voelden dat er meer in zat. Lukken wij de gelijkmaker, dan gaan wij gegarandeerd over Aalter. Het wilde echter niet lukken bij de afwerking. Net niet, net naast, een goeie redding van de keeper, ergens een been of een voet in de weg en ga zo maar door. In de slotfase slikten wij nog een vierde goal. Ons probleem is dat wij gemakkelijk goals pakken, meestal in geschenkverpakking, en wij scoren ook minder vlot.”

SC Wielsbeke heeft iets goed te maken na die pijnlijke nederlaag en liefst met een driepunter tegen Wervik. “Dat is een ploeg die wij door en door kennen en meestal ligt het allemaal dicht bij mekaar”, gaat Maddens verder. “De heenmatch wonnen wij vrij gemakkelijk met 2-5, maar Wervik telde toen verschillende geblesseerden. Nu wordt het een ander verhaal. Wij moeten echter niet naar onze tegenstander kijken, maar zorgen dat wij zelf 100% zijn en er ook 100% voor gaan. Als wij top zijn, kunnen wij elke tegenstander aan. Dat moeten wij zondag bewijzen. Wij hebben immers iets recht te zetten na die zwakke eerste helft op Aalter, maar gelukkig bood de betere tweede periode toch wel perspectieven. Als groep moeten wij daar uit geraken. Die groepsmentaliteit is trouwens één van onze belangrijkste troeven. Het komt wel goed.”

Ondanks de nederlaag kon Wielsbeke zich nog net handhaven in de top acht. “Die linkerkolom blijft de doelstelling. Als wij ons snel herpakken, kunnen wij misschien nog iets hoger mikken. Dat is echter toekomstmuziek, nu focus op Wervik”, besluit Maddens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus