120 leerlingen geëvacueerd door gasgeur in school

De brandweer aan de school.© jhm

Nieuwpoort -

Even na 8 uur donderdagmorgen werd een gasgeur vastgesteld in de gangen van het GO Atheneum in Nieuwpoort. 120 leerlingen moesten geëvacueerd worden. Zij konden binnen het uur terug naar de klassen gaan.

Jelle Houwen

Rond 8.30 uur werd de brandweer opgeroepen omdat er een gasgeur werd vastgesteld in de gangen van het Go Atheneum in de Arsenaalstraat in Nieuwpoort. De brandweer spoedde zich ter plaatse.

“De school werd preventief ontruimd”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “Zo’n 120 leerlingen werden opgevangen in een basisschool verder in de straat. Een perimeter werd ingesteld. De brandweer voerde metingen uit in de school en de ruime omgeving. In de school zelf kon een gasgeur waargenomen worden maar werd geen lek vastgesteld. Dat werd wel gevonden ter hoogte van een naburige woning. De ploegen van Fluvius waren al ter plaatse en hebben het lek hersteld. Er waren daardoor geen bijkomende evacuaties meer nodig. De leerlingen konden nadien terug naar school.”

In totaal zijn de 120 leerlingen zo’n uurtje opgevangen geworden. Het gaslek aan de woning ontstond nadat daar eerder in de week werken langs straat waren geweest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus