Poëziewandeling met gedichten over vriendschap, hoop en migratie

In de bib werd de start gegeven van het poëzieproject.© koen fasseur

Kapellen -

Nog tot 15 april kan je in het centrum van Kapellen genieten van gedichten. De gemeentelijke bibliotheek en Fedasil Opvangcentrum werkten samen een poëziewandeling uit.

Dit jaar werken verschillende vrijetijdsdiensten en Fedasil samen een poëziewandeling uit in het kader van De Week van de Poëzie. Die loopt van 26 januari tot 1 februari. Tijdens een wandeling van ongeveer 3 kilometer ontdek je 13 mooie en ontroerende gedichten over vriendschap, hoop en migratie.  

De bib selecteerde verschillende gedichten van Carmien Michels en Liz is More. Ook uit de dichtbundel HOOP van Amnesty International koos de bib een aantal sprekende gedichten. Jong schrijftalent uit het Fedasil Opvangcentrum Kapellen krijgt eveneens een plaats. De wandeling start aan de bib op het Dorpsplein, waar je een wandelbrochure vindt.

“Al sinds 2000 organiseert Fedasil activiteiten voor inwoners van Kapellen om kennis te maken met de bewoners en de werking van het opvangcentrum in de Kazerneweg. Onder de naam Cultacolor biedt Fedasil en cultureel aanbod van film, (jeugd)theater en tentoonstellingen. Deze poëziewandeling is hierop een mooie aanvulling”, onderstreept schepen An Stokmans.

Carmien Michels is schijfster en performer. Na een paar romans debuteert ze in 2017 met de bundel ‘We komen van ver’. ‘Thuis’ is in deze bundel vaak niet meteen geruststellend en het “van ver komen” uit de titel wijst zowel op migratie als op de evolutie die mensen soms bruusk doormaken in hun leven.

Liz is More schrijft en deelt teksten en gedichten uit het hart. Die deelt ze niet alleen met haar meer dan 40.000 volgers op sociale media, maar nu ook in boekvorm.

Ook de dichtbundel HOOP van Amnesty International is deel geworden van de wandeling. De bundel telt 125 gedichten van evenveel dichters uit ruim 40 landen. De meeste gedichten verschijnen hier voor het eerst in Nederlandse vertaling.

(evdw)

Info: www.cckapellen.be/poeziewandeling.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt