Klap aan liefdesrivaal kan man 130.000 euro kosten

© rr

WIELSBEKE -

Er hangt een 32-jarige man uit Wielsbeke een schadevergoeding van maar liefst 130.000 euro boven het hoofd voor een welgemikte klap in het gezicht van de minnaar van zijn vrouw. De man raakte ernstig gewond en kon een jaar niet werken. De advocaat van de beschuldigde spreekt van absurd bedrag.

Jonathan Folens

Het slachtoffer had een relatie met de vrouw van Davy T. (32) uit Wielsbeke toen zij nog getrouwd waren. Er volgde een vechtscheiding met veel discussies over het brengen en afhalen van hun zoontje. Op 30 april 2017 liep zo’n discussie uit de hand. Het slachtoffer was intussen de pluspapa van het kind van de beklaagde. Tijdens de ruzie kreeg de man een vuist in het gezicht waardoor hij achterover viel op een betonnen vloer.

Het slachtoffer was buiten bewustzijn, liep een neusbreuk en een schedelbreuk op en was achteraf lange tijd arbeidsongeschikt. De man in kwestie is zelfstandige en moest volgens zijn advocaat twee mensen aanwerven om zijn zaak draaiende te houden, wat meteen het leeuwendeel van de stevige schadevergoeding verklaart.

Die wil de verdediging sterk verminderd zien. “Behalve in assisen heb ik dit nog nooit meegemaakt”, zei de advocaat. “Ik vind het jammer dat het zover is gekomen, dit mocht nooit gebeurd zijn”, zei de beklaagde zelf.

Op 1 maart spreekt de rechter zich uit en weet de beklaagde wat hij zal moeten betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus