Vrachtwagens getakeld en Beverentunnel weer open, files houden aan: “Probeer de snelwegen rond Antwerpen te vermijden”

© ypw, Robin Fasseur

De avondspits rond Antwerpen is woensdag nog zwaarder dan al werd gevreesd vanwege de werken aan het viaduct van Merksem. Op de omleidingsroute, de R2 door het havengebied, was de Beverentunnel urenlang volledig versperd richting Nederland door een ongeval met vrachtwagens. “De snelwegen rond Antwerpen zijn absoluut te vermijden als je van het westen van het land komt”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 18.45 uur kon de tunnel weer opengesteld worden.

gjs, jvh, neloBron: BELGA

Om 14.45 uur gebeurde in de Beverentunnel een ongeval met drie vrachtwagens en een autotransport. “Dat autotransport heeft door de aanrijding vuur gevat”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. “Die kon gelukkig snel door de brandweer worden geblust.”

De tunnel werd volledig afgesloten omdat twee van die grote voertuigen - de twee andere vrachtwagens konden wel wegrijden - getakeld moesten worden. Een “tegenvaller van formaat”, noemt Bruyninckx dat, want dat is de omleiding die gebruikt werd tijdens de werken aan het viaduct in Merksem. “Dit wordt een joekel van een probleem voor de avondspits”, aldus Bruyninckx. Pas rond 18.30 uur zijn de voertuigen getakeld. De tunnel werd vervolgens gereinigd en geïnspecteerd.

Opengesteld

Omstreeks 18.45 uur volgde dan het bericht dat de tunnel weer open werd gesteld. “De vrachtwagens zijn getakeld en de tunnel is gereinigd en onderworpen aan een grondige controle”, zegt Bruyninckx. “Dat wil zeggen dat de omleidingsroute voor de werken aan het viaduct in Merksem weer vrijgemaakt is. Het verkeer dat via de E34 vanuit Knokke en Zelzate komt kan op het knooppunt in Beveren de R2 weer oprijden.”

Met de opening van de tunnel zullen helaas niet alle files meteen worden opgelost. “Het is nog altijd stapvoets aanschuiven naar de Kennedytunnel en de slechts twee versmalde rijstroken op het viaduct in Merksem blijven ook voor veel hinder zorgen.” De Beverentunnel is in totaal een viertal uur gesloten geweest.

Vermijd Antwerpen

Omdat de tunnel urenlang afgesloten was, staan er woensdagavond ellenlange files in het Waasland. De wachttijden lopen sterk op, op de R1 zelf maar vooral ook op de E17 en E34 in het Waasland. Op de E34 begint de file al in Sint-Gillis-Waas en verlies je makkelijk twee uur om tot voorbij de werken in Merksem te geraken.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt alle verkeer van west naar oost (Gent richting Hasselt) aan om voor een omweg via Brussel te kiezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© ypw

© ypw

© ypw

© ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer