Gemeente wil weten wie wil tuinieren op stukje grond op de site Zelzate-Zuid

Het project voorziet ook in volkstuintjes, als er voldoende interesse is.© zvd

Zelzate -

De werken aan het sportcomplex Zelzate Zuid zijn begin dit jaar gestart en wie daar een volkstuintje wil moet zich melden en een vragenlijst invullen.

Dirk Ververs

Naast het sportcomplex Zelzate-Zuid ontwikkelt de Vlaamse Landmaatschappij het omliggend parkgebied. Hiervoor zijn de technische plannen in opmaak. Op deze site komen ook volkstuintjes op voorwaarde dat er voldoende interesse is. En daarom wordt er een bevraging georganiseerd onder de inwoners van Zelzate.

In samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij zou het gemeentebestuur plaats voorzien voor volkstuintjes van ongeveer 30 vierkante meter per tuintje. Er zou ook een gemeenschappelijk gebouw opgetrokken worden waar opslaglockers komen voor de huurders van de tuintjes. Ook groter gemeenschappelijk materiaal zou daar worden opgeborgen.

Zo kan de oppervlakte van het tuintje optimaal benut worden voor het kweken van groenten en fruit. Alle nodige voorzieningen, zoals water, worden op het terrein aangelegd, zodat het gemakkelijk werken is in de volkstuintjes. Er zal voor de tuintjes een jaarlijkse huurprijs gevraagd worden.

Wie interesse heeft om zelf zijn groenten en bloemetjes in deze zone te kweken vult een vragenlijst in via www.zelzate.be en dat voor 31 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt