Opnieuw ongeluk op kruispunt Lippenhove-Velzekestraat: “Negende keer in 2,5 jaar tijd”

© RR

Velzeke -

Op het kruispunt van de Lippenhove- en de Velzekestraat in Zottegem zijn woensdagochtend twee wagens op elkaar gereden. Ondanks een vangrail raakte opnieuw een gevel van een woning beschadigd.

Eric De Pessemier

LEES OOK. Vrachtwagen beschadigt huisgevel: “We gaan controles op sluipverkeer opvoeren”

Bij de aanrijding tussen een auto en een bestelwagen van Bpost, die de Lippenhovestraat dwarste, raakte niemand gewond. Het ongeluk gebeurde omstreeks 5.50 uur. Omdat een elektriciteitskast geraakt was, zaten enkele woningen tot 10.30 uur zonder elektriciteit.

“Door de klap eindigde de bestelwagen tegen mijn gevel”, zegt bewoner Mathy Bové. “Ook binnen in mijn woning is er schade. Dit is al de 9de keer op tweeënhalf jaar tijd dat onze gevel wordt aangereden. Bijna wekelijks gebeuren er ongevallen op dit kruispunt, doordat de Velzekestraat misbruikt wordt voor sluipverkeer en niet gemaakt is voor doorgaand verkeer: auto’s kunnen elkaar niet passeren en het wegdek wordt compleet kapot gereden. We vragen al meer dan een jaar structurele maatregelen voor de verkeersoverlast, maar de stad blijft doof. Buiten die vangrail is er nog niks gebeurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt