Volleybal Nationale 2 (m)

Wout Scheerlinck zit met Feniks Haacht aan zevende zege op rij: “Dit is niet het moment om te gaan zweven, we moeten blijven vechten voor elkaar”

Wout Scheerlinck. “e promotie is geen must, maar de groep staat er ook niet weigerachtig tegenover.”© Vel

Na een zevende overwinning op een rij deelt Haacht de tweede plek in Nationale 2 met Tesla Lint. Na een moeilijke start is de ploeg uit Wespelaar zijn topdrieambities nu toch kracht aan het bijzetten. Toch benadrukt libero Wout Scheerlinck dat de kern in de breedte nog sterker kan.

Ruben Valgaerts

“In het seizoensbegin hebben we enkele steken laten vallen”, bekent Scheerlinck. “We kenden wat blessures bij de receptie-hoek spelers en dat konden we niet voldoende opvangen. We hebben een sterke kern van spelers, maar als er blessures of andere afwezigheden de kop opsteken, hebben we het moeilijk. De laatste maanden is dat minder het geval en dan kunnen we meestrijden met de top. Eind november gingen we op verplaatsing winnen bij de toen nog ongeslagen leider Guibertin. We stegen boven onszelf uit en speelden onze beste wedstrijd van het seizoen. Toen is er bij alle spelers een knopje omgegaan en hebben we beseft dat we heel wat in onze mars hebben. Het spelniveau en vooral het volleybalplezier hebben we kunnen doortrekken tot nu en dat resulteerde in onze elfde overwinning van dit seizoen.

Assistent schuift straks door

Bij de start van het seizoen spraken ze bij Haacht over een plaats in de top drie. Is er nu misschien toch nog meer mogelijk? “Deze sterke reeks doet ons niet van dat pad afwijken. Het is belangrijk om realistisch te blijven. De promotie is geen must, maar de groep staat er ook niet weigerachtig tegenover. Guibertin heeft nog steeds vier punten voorsprong. Match na match moeten we laten zien wat we waard zijn. Zondag willen we tegen Booischot onze nederlaag van in de heenwedstrijd graag rechtzetten. Zo kunnen we ook aan andere spelers bewijzen dat het niveau bij ons goed zit en dat we een hechte groep zijn met ambitie. Volgend jaar zal assistent-trainer Maarten Deroey een plaatsje opschuiven en zal hij de plak zwaaien. We willen graag nog enkele jonge spelers in ons verhaal meekrijgen, zeker een tweede spelverdeler is een must. Als we dan in de breedte nog wat sterke spelers kunnen aantrekken, kunnen we weer elke training voluit gaan en is er voldoende concurrentie om iedereen scherp te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus