Grenspop pakt uit met Niels Destadsbader en The Dinky Toys voor tweede editie

© RTV

Hoogstraten -

De organisatie van het festival Grenspop in Hoogstraten heeft een eerste reeks namen bekendgemaakt. In het pinksterweekend treden onder anderen Margriet Hermans, Mama’s Jasje, Niels Destadsbader en The Dinky Toys op. Net zoals vorig jaar is er ook een familiedag die zich richt op het jongste publiek. De exacte locatie is nog niet geweten, maar wordt wellicht ergens in of dichtbij het centrum van Hoogstraten.

Ronny van den Ackerveken

De eerste editie van Grenspop stond gepland in 2020, maar werd om de gekende reden twee jaar uitgesteld. Meer dan 5.000 bezoekers kwamen vorig jaar naar het driedaagse festival met onder anderen K3, Bart Peeters, De Kreuners en Willy Sommers. “Voor de tweede editie houden we het op twee dagen”, zegt Stephanie Cools van Grenspop. “We hebben via polls op sociale media iedereen de mogelijkheid gegeven om de affiche mee samen te stellen. Om de definitieve keuze te maken, moesten we uiteraard wel rekening houden met de beschikbaarheid van de artiesten.”

“Op zaterdag 27 mei treden in de namiddag eerst vier lokale groepen op. Daarna is het de beurt aan Margriet Hermans, die opnieuw in de belangstelling staat. Uit Nederland komt het duo Suzanne & Freek. Hun populariteit in ons land groeit en ze hebben een mooie show bij. De andere namen zijn Mama’s Jasje, Niels Destadsbader en The Dinky Toys. Na dertig jaar gaan The Dinky Toys weer op tournee, het optreden op Grenspop is een van de eerste. DJ’s Kobe Ilsen en Viktor Verhulst sluiten de eerste festivaldag af.”

The Dinky Toys gaan op tournee en komen naar Hoogstraten.© Jan Van der Perre

Steltlopers

De familiedag was vorig jaar dankzij het mooie weer een succes en staat dus opnieuw op het programma. “Mega Mindy en Nachtwacht zijn al geboekt voor zondag 28 mei”, vertelt Stephanie. “Voor de kinderen organiseren we een meet & greet met Bumba en Pikachu. Met een groter aanbod van animatie zetten we nog meer in op beleving. Er komen onder meer steltlopers, een grimestand en een speelpark.”

De voorverkoop voor de twee festivaldagen is al gestart. “Het principe is dat hoe vroeger je tickets bestelt, hoe meer korting je krijgt. Wie in januari tickets koopt, krijgt 35% korting op de normale prijs van 58 euro voor zaterdag. De tijdlijn op de website geeft aan hoe de korting evolueert. Bij een bestelling van minstens tien kaarten, maak je kans op een goudengrensticket. Dat geeft toegang tot een aparte zone op het terrein, die voor alle duidelijkheid geen VIP-ruimte is.”

Vorig jaar vond Grenspop plaats op een weide in het Paterspad in Minderhout. “De bedoeling is om voor de tweede editie te verhuizen naar een locatie in het centrum van Hoogstraten. We zijn daarvoor in overleg met het stadsbestuur”, aldus Stephanie Cools.

www.grenspop.be

K3 op Grenspop vorig jaar.© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus