Poëzieweek uit de startblokken

QuatreMains, een Aalters schrijverscollectief, prikkelt tijdens de Poëzieweek met een poëtische kunsttentoonstelling.© IF

AALTER -

Met de Poëzieweek die op donderdag 26 januari van start gaan, is poëzie niet weg te denken uit het straatbeeld.

Erwin Mynsberghe

Zo is momenteel de poëziewedstrijd, een raamgedichten-wedstrijd, volop aan de gang. “Op de ramen van jeugdcentrum Kadans, de sporthal van het Sportpark, de vroegere Academie, en kunstencentrum ArtA’A zijn gedichtstrofes te vinden. Deelnemers moeten die opnieuw in de juiste volgorde plaatsen. Hun deelname kunnen ze achterlaten in de wedstrijdbus aan de balie van ArtA’A”, legt schepen van Cultuur Herlinde Trenson (CD&V) uit.

Naast de poëziewedstrijd kunnen inwoners ook terecht bij de Aalterse handelaars voor een portie poëzie. “De handelaars bieden gratis vriendschapskaartjes en gedichten aan, waarmee iedereen zelf creatief aan de slag kan”, klinkt het. In ArtA’A zelf worden toevallige passanten geprikkeld met een poëtische kunsttentoonstelling van Aalterse kunstenaars, waaronder QuatreMains, een Aalters schrijverscollectief dat tweemaal per maand samenkomt om gedichten en verhalen uit te wisselen of samen te schrijven.

“Daarnaast vervoegt ook Aalters textielkunstenaar Thomas Renwart de tentoonstelling met twee geweven tapijten, zijn herinneringen aan het huis van zijn grootouders. De poëtische tentoonstelling is vrij te bezoeken tot begin maart tijdens de openingsuren van het kunstencentrum”, geeft Trenson nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt