Kinderen mogen mee stemmen voor favoriete ontwerp speeltuin ’s Herenlei

De huidige speelburcht in de ’s Herenlei. Het speelterrein krijgt er een deel toestellen bij.© gemeente Kontich

Kontich -

Het speelterrein in de ’s Herenlei krijgt een make over en net als voor de speeltuin in het Gemeentepark kunnen kinderen mee beslissen hoe deze er gaat uitzien. Ze kunnen uit zes ontwerpen hun favoriet kiezen.

Voor de nieuwe speeltuin werden zes ontwerpen ingediend. De kandidaten kregen de opdracht om vier nieuwe zones te creëren: een klim- en klauterzone voor 6- tot 14-jarigen, een pannakooi of kleine voetbalzone, een schommelzone en een zandspeelzone met glijbaan voor peuters en kleuters. De fans van de speelburcht met koets en de touwenbrug die er nu zijn, hoeven niet te vrezen. Zij blijven behouden.

Het lokaal bestuur wil alle kinderen de kans geven om mee te beslissen over het nieuwe speelterrein. Opgelet, alleen kinderen mogen stemmen, want ten slotte zijn zij de gebruikers van de speeltoestellen.

Stemmen op je favoriete ontwerp kan tot en met zondag 29 januari. Dat kan via speeltuin ’s Herenlei, waar je ook de zes ontwerpen kunt terugvinden. De stem van de kinderen telt voor een groot deel mee in de beslissingsprocedure.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus