GO! Scholengroep 5 investeert in digitale toekomst: “Groter ICT-team en kennisbeurs voor personeel”

Themabeeld.© BELGA

Putte, Heist-op-den-Berg, Keerbergen, Mechelen -

GO! Scholengroep 5 organiseert op donderdag 9 februari Digivijf, een ICT-beurs met workshops voor alle personeelsleden van haar 37 scholen uit de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. “We willen de vlucht vooruit nemen in het digitale verhaal”, zegt algemeen directeur van de scholengroep Geert Van Hoof. “We versterken bovendien ons ICT-team met meer personeel en middelen.”

Kristof Van Rompaey

De omschakeling naar afstandsonderwijs tijdens de coronacrisis bracht ICT in het onderwijs in een stroomversnelling. “De Vlaamse regering voorziet bijvoorbeeld een inhaalbeweging en geeft meer geld voor de aankoop van laptops. Maar het aankopen van materiaal is maar een deel van het verhaal”, vertelt Geert Vernelen, afdelingshoofd ICT van GO! Scholengroep 5 en organisator van de Digivijf-beurs. “Het is vooral belangrijk dat je weet hoe je dat materiaal inzet om de leervooruitgang bij je leerlingen te bevorderen.”

Digitale onderwijsmiddelen kunnen volgens de scholengroep bijdragen aan onderwijs op maat van elke leerling. “Hybride leren, een combinatie van klassieke lessen en een digitaal aanbod biedt het beste van twee werelden”, stelt Vernelen. “Tijdens de beurs zijn er workshops van experts en collega-leerkrachten die vertellen hoe zij de digitale sprong in hun klas doorvoeren. Leren van elkaar is de meest efficiënte weg.”

Digitale ommekeer

De Digivijf-beurs vindt plaats bij de hoofdzetel van GO! Scholengroep 5 op de Mechelbaan in Putte. “Digitalisering van het onderwijs vraagt om een structurele aanpak met een duidelijke langetermijnvisie”, besluit Geert Van Hoof. “We geven onze personeelsleden tijd en begeleiding om de digitale ommekeer stevig in te bedden in hun manier van werken. De organisatie van deze beurs past in dit beleid, net als de investering in een team van dertien ICT-ers die klaarstaan om onze personeelsleden te helpen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt