Fotograaf Robert Biesemans zit in finale World Photographic Cup

Robert Biesemans en Robert Smits zonden werk in. Biesemans zit in de finale.© RR

Kapellen -

De Kapelse fotograaf Robert Biesemans (69) is tot in de finale geraakt van de World Photographic Cup. Met zijn inzending behoort hij tot de laatste elf. Voor de Kapellenaar is dit al een zeer mooie bekroning van zijn werk.

Biesemans noemt zichzelf een mensenfotograaf in hart en nieren. “Ik ben uiteraard zeer blij met deze selectie voor de finale, maar ik had het zeker niet verwacht. Het is altijd na de eerste seconde dat je een foto ziet dat je kan inschatten of het een topwerk is. Ik ben altijd zo lang met mijn foto’s bezig dat ik die bewuste eerste seconde niet meer heb.”

“Sinds mijn 15de ben ik bezeten van fotografie. Toen mijn dochter huwde, heb ik mijn eerste reflexcamera gekocht en ben ik op de digitale trein gesprongen. Dat was niet eenvoudig. Mijn slogan is “Als eenvoud mag sieren”. Dat komt tot uiting in het ingezonden beeld. Ik werk graag met weinig licht, maar wel met veel sfeer. Ik doe mee aan de wedstrijd in de categorie “Reportage”. De combinatie van fotografie, licht en het moment heeft wellicht de doorslag gegeven.”

Biesemans hecht in zijn werk ook veel belang aan het sociale. Zo stelde hij ooit een fotopaneel tentoon als aanklacht tegen mensenhandel en partnergeweld. De winnaar wordt bekendgemaakt op 17 maart in Singapore. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus