Twee weken na afscheid van profvoetbal duikt Gareth Bale op in... golftoernooi

© ISOPIX

Gareth Bale heeft bevestigd dat hij volgende week zijn opwachting zal maken in het AT&T Pebble Beach Pro-Am. Dat is een toernooi voor profgolfers in de Verenigde Staten. Bale neemt samen met enkele beroemdheden als rapper Macklemore, American Football-ster Aaron Rodgers en acteurs Bill Murray, Jason Bateman en Will Arnett (die laatste twee zijn onder meer bekend van de sitcom Arrested Development) op uitnodiging deel.

Wim Conings

In zijn periode bij Real Madrid kreeg grootverdiener Bale zekere in zijn laatste contractjaren het verwijt te veel met golf en te weinig met voetbal bezig te zijn. Dat verhaal escaleerde toen hij na een interlandzege met Wales poseerde met een spandoek van een fan waarop ‘Wales. Golf. Madrid’ stond.

Zijn lucratieve contract bij Real Madrid liep vorig jaar af, waarna hij nog voor Los Angeles FC en met de nationale ploeg op het WK speelde alvorens een punt achter zijn carrière te zetten. Sindsdien zou hij zich helemaal op het golf gestort hebben. Volgens Britse media zou de Welshe voetbalbond hem wel al gepolst hebben voor een functie. Met 21 trofeeën was Bale één van de beste Britse spelers ooit.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen